22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Mai MulteEvenimenteAndrew Tate și fratele său, Tristan, nu-și doresc să aibă de-a face...

Andrew Tate și fratele său, Tristan, nu-și doresc să aibă de-a face cu Justiția britanică. „Nu fug de absolut nimic!”

Andrei și Tristan Tate nu-și doresc să intre prea curând pe mâinile justiției britanice, cu toate că au fost din nou arestați la București, de data aceasta în baza unui mandat european de arestare sosit din Regatul Unit.

În opinia avocaților celor doi britanici, „ar fi mai corect ca cei doi să-și rezolve mai întâi probleme cu justiția românească”.

Descrierea faptelor comise ar fi, în opinia acestora, una mai mult decât „sumară, lacunară”.

„Suntem în prezența unor acuzații presupus a fi fost săvârșite cu foarte mulți ani în urmă, peste zece ani. Inclusiv Parchetul în concluziile sale formulate a arătat că suntem într-una din acele situații facultative în care intervine prescripția. Din informațiile pe care le avem de la clienții noștri se pare că ar fi vorba despre fapte reclamate anterior organelor de cercetare penală din Marea Britanie. A existat o soluție de clasare și există posibilitatea unei redeschideri a dosarului. Probe noi? Nu se comunică altfel de detalii autorităților române, iar noi nu avem nici competență, nici jurisdicție”, a declarat presei unul dintre cei doi avocați români ai fraților Tate.

În opinia avocaților, nu se poate vorbi de un refuz al clienților lor de a avea de-a face cu justiția britanică.

„Nu este un refuz, dar atâta timp cât ai o afacere judiciară pe teritoriul unui stat trebuie să administrezi probe, să-i respecți dreptul la apărare, dar și la administrarea probelor în cauză, este o poziție procesuală corectă să-ți termini afacerea judiciară pe teritoriul altui stat și după aceea să fii pus la dispoziția autorităților din celălalt stat”, au adăugat avocații.

Cei doi au precizat că „ambii frați își doresc să rămână în România până când își vor lămuri afacerile judiciare care fac obiectul analizei Tribunalului București”.

Mandatul european de arestare pe numele fraților Tate a fost emis la data de 19 ianuarie 2024, din pricina unui proces civil  la adresa celor doi deschis în  Marea Britanie, dar care ar putea fi eventual redeschis din pricina administrării unor noi probe.

Mandatul european nu oferă amănunte legate de motivele eliberării sale, în chestiune fiind vorba despre trei persoane implicate. Avocații români ai fraților Tate au anunțat că nu au avut timpul necesar studierii acuzelor aduse celor doi clienți ai lor.

Reporterul canal33.ro, Rareș Mustață, i-a observat pe cei doi britanici și în sala de judecată, acolo unde amândoi frații Tate și-au păstrat o anume stare de spirit, destul de detașată.

La rândul lui, Andrew Tate a precizat laconic în fața judecătorilor români doar că „cu ani in urma când am fost acuzat, nu am înțeles cât de mult va fi afectată viața mea de acele lucruri”.

„Consider că sunt nevinovat. Fratele meu a spus mai înainte ca noi daca am fi trimiși în Anglia am fi liberi. Vreau dreptate, vreau să termin procesul în România. Nu fug de absolut nimic!”, a conchis același Andrew Tate.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments