14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriLifestyleFrumoasele adormite din „Grădina Timpului”, Met Gala 2024

Frumoasele adormite din „Grădina Timpului”, Met Gala 2024

A fost cea mai mare seară de modă a anului! Covorul roșu s-a desfășurat oficial pe treptele Muzeului Metropolitan de Artă pentru Gala Met 2024. Evenimentul evidențiază expoziția „Frumoaselor adormite: moda renăscută”, care analizează modul în care tehnologia vă permite să dați o nouă viață hainelor .
„Grădina timpului”: un dresscod vestimentar în flori și culori
Oaspeții de la Met apar în ținute inspirate de codul vestimentar „Grădina Timpului”. Această temă este preluată din numele unei nuvele de J.G. Ballard care povestește cum personajul său apropiindu-se de castel, taie flori pentru a încetini timpul, dar cu toate acestea, se epuizează. Între accentele distopice ale acestei nuvele si vechea ciocnire adusă de expozitia „Frumasele adormite”, covorul roșu de la Met Gala 2024 promite să fie acoperit de flori, detalii high-tech, toate într-un univers demn de o lume de basm.

De la Emma Chamberlain la Ashley Graham: o listă de invitați prestigioși
Gala Met, care finanțează Institutul Costumelor al Muzeului Metropolitan, este cunoscută pentru lista sa foarte confidențială de invitați. Rămâne un secret până la ziua cea mare, dar știm deja că Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez și Zendaya în calitate de co-președinți ai evenimentului, alături de Anna Wintour vor fi acolo. În rest, așteptați-vă la o antologie de artiști din toate categoriile sociale: muzică, cinema, modeling și sport.

Canal 33 îți prezintă cele mai interesante apariții:

1.Nicole Kidman în Balenciaga
Tema din acest an și-a propus să readucă la viață piese vestimentare istorice, adesea prea delicate pentru a fi purtate din nou. Prin diverse experimente senzoriale, vedetele erau așteptate să reînvie hainele din arhivele designerilor pentru covorul roșu. Însă puține celebrități și-au îndeplinit această promisiune cu aceeași atenție și teatralitate ca Nicole Kidman, care a parcurs treptele înflorate ale Muzeului Metropolitan de Artă într-o rochie iconică din anii 1950 de Cristobal Balenciaga – deși este vorba despre o recreere.
Purtată de Dorian Leigh, considerată, fără îndoială, unul dintre primele supermodele, postura sa de dansatoare face ecoul inspirației lui Balenciaga pentru rochie, pe care a găsit-o în fustele pline, zburătoare, purtate de dansatorii de flamenco din țara sa de origine, Spania. Atât rochia originală, cât și recreația lui demnă prezintă o bustieră albă din satin de mătase, purtată peste o fustă lungă neagră evazată, decorată cu broderie din organza răvășită manual, care amintește de penele păsărilor.

2.Gigi Hadid în Tom Browne
Aplicații de spini și o grădină de trandafiri galbeni punctează artistic aspectul lui Hadid. Numai fusta voluminoasă a stratului exterior a durat peste 8.500 de ore de broderie în mâinile unei echipe de 40 de persoane. O altă echipă de 20 de artizani a petrecut 5.000 de ore brodând manual 2,8 milioane de microsfere pe rochie.
La ultima mea probă, am putut în sfârșit să văd piesele în 3D și să le țin”, spune Hadid pentru Vogue. „Doar un trandafir pe rochie este deja o operă de artă și este incredibilă cantitatea de ore și munca de care a fost nevoie pentru a o face. Sunt onorată să o prezint pentru ei și merg mereu pe covor cu asta în minte. Sunt foarte mândră de munca lui”.

Getty Images

3.Zendaya în Margiela
Și dacă aparițiile Zendayei de promovare au devenit un eveniment de modă în sine, timpul petrecut la marea noapte a modei a trebuit să se ridice la înălțimea așteptărilor. Stilistul ei, Law Roach, a agitat și mai mult apele în această săptămână declarând cu doar trei zile înainte de noaptea cea mare că actrița încă nu avea o rochie finală. Ei bine, îndoielile au fost în sfârșit spulberate și pentru marea sa revenire Zendaya a ales nimic mai mult și nimic mai puțin decât un design personalizat de John Galliano pentru Maison Margiela. Un vis bucolic în care organza și laméul au coexistat armonios pentru a da viață unei rochii cu un corset din satin turcoaz încorporat, în care a fost măsurat fiecare detaliu: de la finisajul irizat, până la fundita din materialul de aluminiu responsabilă de asigurarea finisajului sculptural. Trecând prin ceea ce a fost, fără îndoială, cel mai frapant detaliu al setului: un buchet realist de struguri în relief care s-a jucat cu designul de ansamblu care a împodobit brațul actriței, ca o viță de vie.

Getty Images

Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments