22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Gabriela Firea, din nou pe cai mari! Fosta primăriță a Capitalei are...

Gabriela Firea, din nou pe cai mari! Fosta primăriță a Capitalei are cele mai mari șanse să fie candidatul comun al PSD-PNL

Par fără sfârșit negocierile dintre liderii liberalilor și ai social-democraților pentru stabilirea unor candidați comuni, atât pentru europarlamentare, cât și pentru unele primării de municipii, printre care și cea a Capitalei. Totuși, cu pași mici, coaliția își stabilește candidații.

Liderii PSD și PNL, nevoiți să conlucreze pentru a avea rezultate bune la alegeri și a-și păstra astfel funcțiile în partidele pe care le conduc

După o nouă ședință a coaliției PSD-PNL, desfășurată marți, 27 februarie, liderii celor două partide au anunțat că vor susține un candidat comun pentru postul de primar general al Capitalei. Pe surse se pare că decizia va fi luată în urma unor sondaje de opinie, care îl vor opune pe Nicușor Dan posibililor candidați: Gabriela Firea, managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu, omul de afaceri Dan Ostahie, curtat de PNL, sau primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone. Conform ultimelor sondaje, cele mai mari șanse le-ar avea Gabriela Firea, care a și anunțat pe facebook că a trecut de la statutul de candidat la candidatură, la cel de candidat oficial din partea PSD pentru primăria Capitalei.

„Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei.

Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea orașului, pentru oamenii care sunt abandonați de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”, a scris astăzi, 28 februarie, pe facebook, fosta primăriță.

Aceasta a anunțat și care ar fi candidații pentru primăriile de sector propuși de PSD.

„La primăriile de sector, au fost validați în unanimitate actualii primari: Sectorul 3 – Robert Negoiță, Sectorul 4 – Daniel Băluță, iar la Sectorul 5 s-a votat susținerea lui Cristian Popescu Piedone.

Am decis că vom realiza sondaje și alte cercetări pentru: Sectorul 1 – Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației; Sectorul 2 – Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu;  Sectorul 6 – senatorul Gabriel Mutu”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

De remarcat că PSD îl va susține pe Piedone doar pentru primăria Sectorului 5 și îl anunță astfel, indirect, că dacă va decide totuși să candideze la Primăria Capitalei nu va beneficia de susținerea celor din coaliție.

Declarațiile Gabrielei Firea vin după ce ieri, 27 februarie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu spunea că speră că va fi un candidat comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei. „Eu cred că o să avem un candidat comun”, a declarat liderul social-democraților. În ceea ce privește candidații pentru primăriile de sector, Ciolacu a spus că încă nu s-a decis în Coaliţie dacă cele două partide de guvernare vor susţine candidaţi comuni.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments