20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternGeneralul SRI Cristian Bizadea, prima victimă din dosarul Coldea-Dumbravă

Generalul SRI Cristian Bizadea, prima victimă din dosarul Coldea-Dumbravă

Adjunctul directorului SRI, general-locotenent Cristian Bizadea a fost astăzi, 31 mai, eliberat din funcție și trecut în rezervă, prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis. Foarte probabil aceeași soartă o va avea și un alt adjunct al directorului SRI, generalul-locotenent Adrian Ciocîrlan, dar și soția lui Florian Coldea, care ocupă o funcție importantă în cadrul Serviciului Român de Informații.

Cristian Bizadea a preferat să se pensioneze de tinerel, la 48 de ani, după 23 de ani petrecuți în serviciu. În Serviciul Român de Informații. Astăzi președintele Iohannis a semnat decretele de trecere în rezervă și de eliberare din funcție.

Conform informațiilor oficiale existente pe site-ul SRI, general-locotenent Cristian Bizadea a ocupat anterior numirii în funcția de adjunct al directorului SRI poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, Bizadea a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate a participat la operațiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București, cu teza intitulată “Orientul Mijlociu Extins – o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea din București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Conform informațiilor vehiculate în presă, personajul pe care s-a bazat Florian Coldea după lăsarea la vatră este însă un alt adjunct al directorului SRI, general-locotenent Adrian Ciocîrlan, aflat încă în funcție. Acesta i-ar fi asigurat lui Coldea suportul necesar, informații mai exact și nu este exclus să fie implicat în una, sau mai multe „inginerii” ale tandemului Coldea-Dumbravă.

SRI mai are o problemă. O problemă numită Dorina Ioana Coldea, soția „stăpânului cătușelor” Florian Coldea. Aceasta se spune că ar conduce un departament extrem de sensibil din cadrul SRI, poziție din care poate dispune cine trece testul pshilogic și cine nu. Cu alte cuvinte, există suspiciuni că Florian Coldea, prin intermediul soției ar putea determina anumiți ofițeri să îi devină loiali.

Deocamdată SRI rămâne fără un director provenit din civilie, după demisia din vara anului trecut a lui Eduard Hellvig și pare că ușor-ușor toată conducerea superioară a instituției ajunge să dea cu subsemnatul la DNA.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments