10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseGigacaloria Constanței își micșorează prețul în plină iarnă

Gigacaloria Constanței își micșorează prețul în plină iarnă

Constănțenii au parte de vești bune în plin sezon rece. Prețul gigacaloriei pentru populație a scăzut de la 450 de lei la 350 de lei. Consiliului Local al Constanței a votat, la propunerea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, noul preț al gigacaloriei, valabil pentru perioada 01.01.2024 – 31.03.2024.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, e și mai optimist și susține că acesta este doar un prim pas.

„Acesta este începutul scăderii prețurilor gigacaloriei la Constanța. Am finalizat prima etapă de înlocuire a rețelelor și suntem în stadiu avansat cu etapele II și III. Ma bucur că am reușit să dăm o veste bună constănțenilor și să venim în sprijinul lor cu scăderea prețului gigacaloriei, care este o ieftinire deloc neglijabilă pentru această iarnă. Știm că în continuare sunt probleme, însă acestea se vor opri în scurt timp, odată cu înlocuirea tuturor rețelelor de transport a agentului termic. Aceasta a fost cea mai bună alegere pentru orașul nostru“, afirmă Vergil Chițac.

Edilul Constanței, Vergil Chițac, pare să fi găsit soluția eficientă în ceea ce privește încălzirea orașului

Reabilitarea tronsoanelor de rețea termică din Constanța, vechi și de 50 de ani, în bună parte, se va face în mai multe etape.

Se speră însă ca pierderile din rețea să scadă la jumătate, mai ales în condițiile în care, în fiecare oră, se pierdeau între 250 și 450 metri cubi de apă fierbinte, pierderi subvenționate din bugetul local ani la rând.

Potrivit specialiștilor, scăderea prețului gigacaloriei la 1284 de lei a permis și scăderea prețului pentru populație de la 450 de lei la 350 de lei. În același timp această ieftinire aduce și o economie la bugetul local.

La prețul de 1910 lei pentru o gigacalorie practicat până acum, respectiv 450 de lei pentru populație, pentru perioada noiembrie 2023-martie 2024, valoarea totală a subvenției acordate de Primăria Constanța ar fi fost de 121.547.772,18 lei.

La un preț de 1284 lei/Gcal, respectiv 350 lei pentru populație, pentru aceeași perioadă, noiembrie 2023-martie 2024, subvenția acordată de municipalitate va fi de 80.435.280,47 lei.

Un calcul scurt indică o economisire de 41.112.491,71 lei pentru bugetul local.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments