14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024I-a apucat hărnicia! Mihai Enache și Nicușor Dan se bat în campanii...

I-a apucat hărnicia! Mihai Enache și Nicușor Dan se bat în campanii de curățire a Deltei Văcărești

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache a furat startul și a organizat o acțiune de curățire a zonei Delta Văcărești cu numai o zi înainte ca Nicușor Dan să facă exact același lucru. Cu toate acestea, Nicușor Dan se laudă pe facebook că a strâns peste 7 tone de deșeuri din ceea ce ar trebui să fie o arie protejată.

„Voluntarii” AUR au furat startul în acțiunea de curățire a Deltei Văcărești anunțată de Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat în data de 12 aprilie o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București.

„Trebuie să recunoaștem că Delta Văcărești este o importantă sursă de spațiu verde pentru București, care ar putea fi un loc de recreere și refugiu în mijlocul agitației urbane. Incendiile care au avut loc în ultimele săptămâni, alături de gunoaiele care se acumulează în mod alarmant, sunt doar două dintre semnele evidente ale acestei neglijențe administrative. Este inacceptabil să asistăm pasivi la distrugerea acestei resurse naturale. De aceea ne aflăm aici, alături de voluntari dornici să-și dedice timpul și efortul pentru a îndeplini munca pentru care angajații primăriei sunt plătiți. Suntem aici pentru orașul nostru și pentru protejarea primului parc natural urban din România”, a declarat Mihai Enache, candidatul AUR pentru Primăria Capitalei.

„Până în prezent administrația locală nu a acționat în curățarea și protejarea considerabilă a zonei, iar lipsa de interes și de intervenție din partea acesteia au condus la degradarea considerabilă a Deltei Văcărești”, au scris reprezentanții AUR pe site-ul partidului.

A doua zi, sâmbătă, 13 aprilie, hop și Nicușor Dan cu o echipă de voluntari, să strângă ce a mai rămas în urma celor de la AUR.

„Aproximativ 7,6 tone de deșeuri au fost strânse astăzi cu ajutorul voluntarilor la acțiunea de ecologizare a Parcului Natural Văcărești.

Mulțumesc sutelor de bucureșteni de toate vârstele care au răspuns apelului de a face curățenie pe această suprafață mare de teren. Nu este vorba despre gunoaie aruncate de vizitatorii parcului, pentru că avem personal dedicat curățeniei în zonă, ci este vorba despre deșeuri vechi, unele acoperite de vegetație, aruncate aici înainte ca Delta Văcărești să devină arie protejată.

Am preluat această zonă în urmă cu 3 ani și am înființat o instituție care să se ocupe de protejarea florei și faunei de aici – Administrația Parcul Natural Văcărești”, a scris pe facebook primarul general Nicușor Dan.

Dacă ar ține campania electorală patru ani am avea, probabil, cea mai curată capitală europeană…

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments