22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Iar s-a schimbat direcția pentru alegerile locale din Capitală: de la partid,...

Iar s-a schimbat direcția pentru alegerile locale din Capitală: de la partid, nu independenți!

Gabriela Firea sau Sebastian Burduja. Cel mai probabil dintre cei doi se va alege în cele din urmă candidatul comun al coaliției aflate în prezent la guvernare pentru postul de edil șef al Capitalei la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Decizia a survenit în seara zilei de 27 februarie, în urma unei noi întâlniri la vârf a pesediștilor și liberalilor.

Dispare astfel varianta de a testa un independent pentru acest tip de alegeri, întrucât s-a decis să se mizeze pe un membru de partid al actualei coaliții. În aceste condiții, variantele Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București sau ale omului de afaceri Dan Ostahie, par deja „istorie”.

Pe de altă parte, aceiași lideri au stabilit și data alegerilor prezidențiale. Astfel, în duminicile din 15 și 29 septembrie populația României va fi chemată la vot pentru a-și alege viitorul președinte.

Mai mult, s-a mai stabilit că secțiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 și 22.00, adică cu cel puțin o oră față de programul practicat în anii anteriori.

Sistemul va fi implementat pentru toate tipurile de alegeri, adică europarlamentare și locale, stabilite deja pentru 9 iunie, dar și pentru cele prezidențiale, din a doua jumătate a lunii septembrie.

Principalul contracandidat al Gabrielei Firea sau al lui Sebastian Burduja în cursa pentru câștigarea fotoliului de primar general al Capitalei va fi, conform sondajelor recente, Nicușor Dan, actualul edil general.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments