9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriIastremska, provenită din calificări, s-a calificat în semifinalele Australian Open

Iastremska, provenită din calificări, s-a calificat în semifinalele Australian Open

Daiana Iastremska (23 de ani) din Ucraina, venită din calificări, a obținut un loc în semifinalele Australian Open după o impresionantă serie de opt victorii la Melbourne în ultimele trei săptămâni. În meciul crucial, a învins-o pe Linda Noskova, în vârstă de 19 ani, cu un scor de 6-3, 6-4, reușind astfel să ajungă pentru prima dată în penultimul tur al unui turneu de Grand Slam.

Iastremska, fostă pe locul 21 mondial și actualmente clasată pe locul 93, devine a cincea jucătoare venită din calificări în era Open care atinge semifinalele unui turneu de Grand Slam și a doua care reușește această performanță la Australian Open, după Christine Dorey în 1978. Acestă realizare notabilă se aliniază cu tendința recentă a jucătoarelor provenite din calificări, precum Emma Răducanu și Nadia Podoroska, care au ajuns în semifinalele unor turnee majore în ultimul deceniu.

Iastremska, fiind a cincea ucraineancă care a atins vreodată sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, este acum a doua, după Elina Svitolina, care va evolua într-o semifinală. Următorul său adversar în această fază crucială a competiției va fi determinat în urma meciului dintre Zheng Qinwen, cap de serie nr. 12, și Anna Kalinskaya. Partida promite să fie una intensă și va avea loc joi seară.

Olivia Cucoș
Olivia Cucoșhttp://canal33.ro
Jurnalist cu experienta in domeniul jurnalismului sportiv si reputatie consolidata ca redactor al postului Tv Moldova1, Televiziunea naţională moldovenească, prezentatoare şi coordonatoare al comunicării pentru Federaţia de Fotbal a Republicii Moldova şi ca reporter al Digi Sport, Olivia este realizatoarea si prezentatoarea emisiunii Sport al Canal 33 HD
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments