14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseInflația pleacă cu tine la Vama Veche și anul ăsta!

Inflația pleacă cu tine la Vama Veche și anul ăsta!

Niciodată ziua de 1 Mai nu a părut mai frumoasă ca cea din acest an! Și asta chiar dacă vremea de la Malul Mării și din alte regiuni ale țării nu a fost chiar cea pe care ne-am dorit-o cu ardoare pentru această mini-vacanță. Însă cei care au plecat spre mare trebuie să știe că nu vor avea doar „clipe însorite”, cel puțin atunci când vor da ochii cu prețurile de pe litoral.

Vama Veche, stațiunea preferată de generația tânără, dar nu numai, te așteaptă cu „scoruri” piperate.

O doză de bere de 0,33 variază la terase între 10 și 15 lei! Și asta e doar o medie, fiindcă vârful poate trece binișor și de 20 de lei!

La mare, la soare și la prețuri piperate! / Sursă foto: Vasile Trofim

Cafeaua, drogul la care apelăm mulți dintre noi, îți scoate din buzunare între 8 și 15 lei, cana mică, în funcție de locul din care preferi s-o cumperi. Un fresh variază între 12 și 15 lei, iar o doză mică de sana sau kefir, între 8 și 10 lei.

Un frappe cu înghețată de 400 mililitri costă 20 de lei.

În Vama Veche totul vine la pachet cu costuri pe măsură, dar numai vechi nu! / Sursă foto: Vasile Trofim

Sticla de 0,5 litri de Coca-Cola variază între 9 și 10 lei, dar există și excepții de 12 lei. Doar doza de 0,33 e mai ieftină, la cei 7 lei ai săi. Cei care cred că aprovizionându-se din magazine vor face mari economii, trebuie să știe că au parțial dreptate, fiindcă prețurile la mai toate produsele enumerate deja sunt mai ieftine, în mare măsură, doar cu un leu!

Pe principiul distracția costă, cei ce ajung în prezent la mare trebuie să fie pregătiți pentru multe încercări / Sursă foto: Vasile Trofim

Cât privește mâncarea, nici aici nu stăm încurajator. Poți găsi o pizza medie cu 30 – 35 de lei, în timp ce pizza mare, cu pui, vită sau mixtă te ușurează de 33 sau 38 de lei. Dacă ai chef de răsfăț, există pizza family și cu 120 lei! Iar un cheese kebab e marcat cu 36 de lei, la pui, și 42, la vită. Amatorii de creveți pot primi o porție de 100 de grame pentru 22 de lei, iar pentru 25 de lei, una de tentacule de calamar.

Proprietarii teraselor cu care am stat de vorbă pe seama prețurilor spun că inflația e de vină pentru scumpiri. Recunosc că prețurile sunt ceva mai mari ca-n 2023, chiar dacă cu jumătate de gură, dar spun că au făcut-o cu „frâna de mână trasă”, fiindcă „toată lumea trebuie să trăiască și să distreze”.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments