23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Ion Cristoiu: „Ciolacu și Ciucă, candidații siguri pentru turul doi al alegerilor...

Ion Cristoiu: „Ciolacu și Ciucă, candidații siguri pentru turul doi al alegerilor prezidențiale!”

PSD și PNL au convenit într-o ședință extrem de scurtă asupra unui calendar electoral controversat, programând alegerile parlamentare pe 1 decembrie 2024, între cele două tururi ale prezidențialelor.

În cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „3×3″ de la Canal 33, jurnalistul Ion Cristoiu a discutat despre strategia coaliției de guvernare pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Cristoiu a explicat cum, în urma consultărilor conduse de Marcel Ciolacu, liderii coaliției au ajuns rapid la un consens.

În timpul discuțiilor inițiale nu s-a menționat nimic despre posibilitatea intercalării alegerilor, subliniind că dezbaterea s-a axat pe alegerea datei: septembrie sau noiembrie.

„Ciolacu a făcut  acele consultări și după asta a mers la o întâlnire a coaliției și în jumătate de oră a rezolvat. Te așteptai să fie o discuție, pentru că în timpul discuțiilor de consultări nu s-a spus niciun moment de intercalare. Discuția a fost dacă să facă în septembrie sau în noiembrie, era de la început o convenție!”, susține cunoscutul jurnalist.

Ion Cristoiu a evidențiat că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt candidați siguri pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Esențialul, în opinia sa, este ca aceștia să evite conflictele interne în turul doi. El a explicat că până în 2004, alegerile parlamentare și prezidențiale aveau loc simultan, generând o atenție intensă asupra confruntărilor dintre candidați. Atenția publicului se va îndrepta rapid către rezultatele alegerilor parlamentare iar lipsa dezbaterilor televizate ar putea favoriza coaliția.

„Marcel și Ciucă o să intre cu siguranță în turul doi. Problema este ca în turul doi  ei să nu se certe. Până în 2004 s-a votat tot pe vechea constituție, perioada prezidențială era de 4 ani, parlamentarele de 4 ani și atunci parlamentarele aveau loc în primul tur al prezidențialelor și urmau 2 săptămâni după primul tur de confruntare între cei doi. Toată națiunea era atentă la confruntarea lor. Acum ei fac următoarea șmecherie și aici pun pe 28 noiembrie  primul tur al prezidențialelor. Este clar că Nicu și Marcel nu se vor certa înainte pentru că se vor bate cu ceilalți care vor fi pe acolo. După  asta urmează parlamentarele și toată lumea se va concentra pe asta”, a adăugat invitatul permanent al emisiunii.

Ion Cristoiu a explicat că pentru actuala coaliție politică este crucial ca unul dintre liderii săi să devină președinte și celălalt prim-ministru, consolidând astfel frăția politică dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

„Duminică, de Ziua Națională, nu se poate face publicitate politică. Suntem duminică seara, duminică seara și până luni începe discuția despre cine a câștigat parlamentarele. Adică problema este că nu vor mai face confruntări, că n-o să cereți dumneavoastră televiziunile, că aveți altă treabă. Bine, unele nu vor cere ca ordin. Și în felul acesta pentru ei este foarte important ca amândoi,  în cadrul frăției, unul să ajungă președinte și celălalt prim ministru sau invers”, a conchis Ion Cristoiu.

Andreea Diana Pavalache
Andreea Diana Pavalachehttp://canal33.ro
Absolventă a Școlii de Televiziune Tudor Vornicu, licențiată în Sociologie și Comunicare, Universitatea Transilvania din Brașov. A urmat programul de masterat Devianță socială și Criminalitate din cadrul Universității București. A făcut voluntariat timp de 2 ani de zile la televiziunea locală Nova TV din Brașov. Producător TV cu o experiență de 3 ani de zile în care a redactat și editat articole. Este pasionată de cărți și seriale. Pasiunea și angajamentul pentru industrie o definesc ca un profesionist dedicat.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments