22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriInternJurnal de front pe Autostrada Sibiu-Pitești: a fost săpat în stâncă aproape...

Jurnal de front pe Autostrada Sibiu-Pitești: a fost săpat în stâncă aproape un kilometru din tunelul Momaia (video)

Lucrările de foraj la galeriile Alina și Daniela, cele două componente ale tunelului care străbate Carpații avansează în ritm susținut, iar oficialii preconizează că termenul de finalizare prevăzut în contract va fi devansat.

În cel mult trei ani vom putea circula pe autostrada care traversează Carpații

Secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu se declară impresionat de stadiul șantierelor de pe Segmentul II al A1, Sibiu-Pitești. După ce a fost la fața locului acesta a publicat pe facebook informații despre situația la zi a lucrărilor, dar și mai multe secvențe video impresionante, filmate chiar în galeriile prin care va trece autostrada.

 „Sunt pe șantierul Secțiunii 4 Tigveni-Curtea de Argeș a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, unde construim primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, stadiul lucrărilor este următorul: au fost executați în total 855 de metri de tunelforat pe ambele fire, din care 491 metri de tunel pe firul ieșiri din tunel, sensul Sibiu-Pitești (Tunel Daniela) şi 364 metri de tunel pe firul intrării în tunel, sensul Pitești-Sibiu (Tunel Alina); au fost forați, armați și betonați 88% din totalul de 20.500 metri liniari de piloți necesari structurilor aferente acestui tronson de autostradă; continuă lucrările de armare, cofrare și betonare radiere și elevații aferente structurilor de pe acest lot; continuă lucrările de terasamente pe mai multe sectoare ale proiectului, inclusiv la nodul rutier Tigveni; se lucrează la relocarea DJ678 și DN73C; au fost realizate 6 din cele 16 fundații aferente podețelor; au fost finalizate şi puse în funcțiune cele două stații de betoane din organizările de șantier; au fost turnați 26.500 de metri cubi de beton necesar structurilor; continuă producția în șantier a grinzilor și predalelor prefabricate necesare structurilor; continuă relocarea rețelelor de utilități publice de gaz, electricitate, canalizare și apă menajeră”, a scris pe facebook, ca într-un adevărat jurnal de front, secretarul de stat din ministerul Transporturilor.

Sursa video: facebook Ionel Scrioșteanu

Tunelul Momaia, cu o lungime de 1,3 kilometri este compus din două galerii principale separate și paralele, câte una pentru fiecare sens de mers, denumite Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești și Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu. Fiecare dintre aceste două galerii va avea câte două benzi pe sens, acostamente, sistem de ventilație, sistem de evacuare, iluminat public, sistem de comunicare dar și câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului.

„Reamintesc faptul că la construcția celor două fire ale tunelului se lucrează concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile, cu echipe de specialiști aduși din Austria, împreună cu muncitori din România.

Mobilizarea antreprenorului pe acest lot este una foarte bună, iar dacă ritmul lucrărilor se va menține, putem spune că această lucrare se va finaliza înainte de termenul contractual. La momentul vizitei, sunt pe întregul amplasament al proiectului circa 550 muncitori și 180 utilaje și echipamente de construcții”.

Acest tronson face parte din cel mai important proiect de infrastructură rutieră prevăzut în Programul Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România și prevede cele mai complexe lucrări, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste și prin Carpați.

Tronsonul II (Sibiu-Pitești) al autostrăzii A1, care leagă Capitala de punctul de frontieră de la Nădlac este prevăzut a avea o lungime de 122,11 kilometri și este împărțit în cinci secțiuni. Termenul de finalizare pentru toate segmentele a fost stabilit pentru anul 2027, însă oficialii din ministerul Transporturilor estimează că lucrările vor fi finalizate înainte de acest termen.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments