9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriInternLiberalul Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova acuzat de luare de mită...

Liberalul Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova acuzat de luare de mită de către procurorii DNA

19 percheziții efectuează procurorii DNA la locații care au legătură cu președintele C.J. Prahova, Iulian Dumitrescu, inclusiv la biroul acestuia. Dumitrescu este considerat ca fiind un important lider al PNL, iar acuzațiile care i se aduc și anume luare de mită, lovesc în ambițiile electorale ale liberalilor.

În vara anului trecut Iulian Dumitrescu anunța semnarea contractului pentru centura orașului Mizil, contract care l-a adus în atenția procurorilor anticorupție. Sursa foto: facebook

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, săvârșite în perioada 2020 – prezent, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se spune sec într-un comunicat al celor de la DNA.

Din ceea ce s-a aflat până acum pe surse, președintele C.J. Prahova ar fi primit mită, prin intermediul surorii sale pentru atribuirea unui contract în valoare de 85 de milioane de lei, pentru centura  orașului Mizil.

Dumitrescu a anunțat pe facebook că nu are nimic de ascuns și că va colabora  cu anchetatorii: „În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”.

Deși în declarația de avere apare mai mult ca având datorii, decât bani în conturi, Iulian Dumitrescu locuiește în complexul „Stejarii”, din nordul Capitalei, unde ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro pentru un apartament de 800 de metri pătrați, conform Digi24.

Prin vocea lui Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, liberalii au anunțat că nu vor pune bețe în roate anchetatorilor.

”PNL consideră că justiţia trebuie să îşi facă datoria. Ca de fiecare dată, PNL este de partea aplicării legii şi nu interferează în justiţie. Totodată, PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare ale partidului în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie. Avem încredere în justiţia din România”, a declarat Ionuț  Stroe, citat de stiripesurse.ro.

Chiar și președintele Iohannis a reacționat la știrea legată de acuzele procurorilor DNA la adresa președintelui C.J. Prahova.

„Am văzut aceste știri în această dimineață. Nu cred că afectează semnificativ, aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre activitatea economică, aici fiecare trebuie să răspundă dacă e întrebat de procurori. Nu-mi imaginez că va avea o astfel de acțiune vreo implicare politică semnificativă. Vor fi unii care vor încerca să facă legături, dar să admitem faptul că procurorii au tot dreptul să verifice și persoane politice dacă apar semnale clare”, a declarat de la Bruxelles președintele Klaus Iohannis.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments