14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseMarcel Ciolacu despre „oul fierbinte” al candidaturii lui Klaus Iohannis la șefia...

Marcel Ciolacu despre „oul fierbinte” al candidaturii lui Klaus Iohannis la șefia NATO

Politicos, asemenea unui soț prins într-un mariaj de conveniență, premierul Marcel Ciolacu s-a arătat încrezător în șansele președintelui actual al României de a deveni viitorul șef al celei mai puternice alianțe militaro-politice a lumii, NATO.

Liderul PSD a vorbit despre șansele lui Klaus Iohannis la modul aparent foarte deschis, fără a oferi însă procente de reușită sau estimări personale.

„Nu am făcut o evaluare. Am avut discuţii cu alte ţări, reprezentate de prim-miniştrii. Cum e cancelarul Germaniei. Am avut discuţii. Atuul preşedintelui Iohannis este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale, a candidaturii”, a explicat premierul în cadrul ediției emisiunii „Insider”, difuzată la Prima TV sâmbătă, 27 aprilie.

El a admis faptul că mai toate ţările importante ale NATO și-au anunțat deja sprijinul pentru rivalul lui Klaus Iohannis pentru această funcţie,

Marcel Ciolacu s-a mărginit să spună doar: „Corect, dar împotriva domnului Mark Rutte sunt anumiţi preşedinţi şi prim-miniştri. Spun ca întotdeauna va exista o negociere”.

Apoi, a adăugat că este român și că din această postură înțelege să-i sprijine pe conaționalii său, indiferent de contextul ivit.

„Nu sunt un om care urăşte. Nu am acest sentiment, nu sunt frustrat. Sunt un om normal, un creştin, care, repet, se bucură dacă un român, dacă reuşeşte”, a conchis același Marcel Ciolacu.

Decizia finală privind numele viitorului șef al NATO va fi luată cu ocazia summitului din 7-9 iulie, de la Washington, acolo unde România va fi reprezentată de către președintele Klaus Iohannis.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments