23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Marcel Ciolacu îl uită pe Ciucă pe drum (VIDEO)

Marcel Ciolacu îl uită pe Ciucă pe drum (VIDEO)

Premierul a anunțat consultări cu lideri de la mai multe partide politice pentru stabilirea unui calendar ferm al alegerilor. Deși pare că flutură batista albă în scandalul stabilirii datei pentru alegerile prezidențiale, Ciolacu face o mișcare politică subtilă.

play-sharp-fill

Premierul a anunțat înainte de începerea ședinței de guvern de astăzi, 28 iunie, că va trece la consultări cu liderii tuturor partidelor politice pentru a se discuta și stabili calendarul alegerilor parlamentare și prezidențiale, scoțând oarecum din ecuație PNL.

„Gata cu țopăiala pe calendar”, a spus astăzi premierul.

Acesta și-a început declarațiile politice cu o mângâiere pe creștet a miniștrilor liberali, punând accentul -cum altfel- pe necesitatea menținerii alianței.

„Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Pentru că am înțeles cu toții că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid politic. Este Guvernul României!

Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci este vorba de încredere! Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și, din punctul meu de vedere,  trebuie să înceteze!

Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova H.G-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie”, a declarat astăzi Marcel Ciolacu.

Totuși premierul face un pas subtil înainte, anunțând că se va consulta și cu liderii altor partide politice, deci nu numai cu cei ai PNL.

„De luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior.

Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”, a mai spus premierul.

play-sharp-fill

De cealaltă parte, Nicolae Ciucă o ține pe-a lui: alegerile trebuie să aibă loc la termen.

„Sincer, chiar nu înțeleg, de ce această reacție? Afară este foarte cald. Asta da, pot să înțeleg… Dar atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale.

Ca atare, haideți să stăm jos și să le discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în așa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, spune președintele PNL, într-un scurt videoclip postat pe pagina sa de facebook.

În ultimele zile mai mulți dintre liderii celor două partide, cu precădere voci venite de la organizațiile din țară, au lansat atacuri reciproce la adresa lui Nicu și Marcel, însă menținerea la putere a „cooperativei” PSD-PNL are prioritate.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments