20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseMarcel Ciolacu, azi pe Facebook: Românii pot intra în Turcia doar cu...

Marcel Ciolacu, azi pe Facebook: Românii pot intra în Turcia doar cu buletinul! Pe site-ul MAE, apare acest lucru posibil din 21 mai

Românii pot intra deja în Turcia doar cu buletinul. Anunțul oficial a venit miercuri, 29 mai, pe pagina de Facebook a premierului Marcel Ciolacu, cel care a salutat și rapiditatea cu care autoritățile de la Ankara s-au mișcat în aplicarea deciziei stabilite săptămâna trecută cu ocazia vizitei oficiale a unei delegații românești în Turcia conduse de Marcel Ciolacu.

Atunci el a fost primit de președintele Turciei, Ercep Erdogan, care i-a și promis că această chestiune se va rezolva în cel mai scurt timp.

„Românii pot intra deja în Turcia doar cu buletinul. Măsura convenită la întâlnirea de săptămâna trecută cu preşedintele Erdogan este în vigoare. Mulţumesc autorităţilor turce pentru promptitudine. Vom continua să lucrăm împreună în beneficiul cetăţenilor noştri”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

De remarcat că site-ul Ministerului Afacerilor Externe de la București, la condiții de călătorie, precizează că românii pot intra în Turcia doar cu cartea de identitate din „21 mai”.

În baza acestui document de identitate, cetățenii români vor putea tranzita sau staționa pe teritoriul turc 90 de zile în oricare 180 zile, stă scris pe site-ul MAE.

De remarcat că Turcia e una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor, iar orice detaliu pe tema dispariției vizelor e un lucru urmărit cu atenție de zeci de mii de români.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments