22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseMarcel Ciolacu se laudă de unul singur: „Fără plafonare, românii ar fi...

Marcel Ciolacu se laudă de unul singur: „Fără plafonare, românii ar fi plătit în plus cu 1.100 de lei, lunar!”

Premierul Marcel Ciolacu își propune să arate că are și alte calități, multe nebănuite, pentru cele care ar trebui să intre în sfera celui desemnat să conducă Executivul unei țări.

El a anunțat recent, pe pagina proprie de Facebook, suma pe care o familie de români ar fi plătit-o în plus în această perioadă de timp dacă cabinetul pe care-l conduce nu ar fi luat anumite decizii în favoarea cetățeanului.

 „Peste 1.100 de lei în fiecare lună! Atât ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat prețurile la energie, gaze și alimentele de bază!”, a scris Marcel Ciolacu pe rețelele sociale.

În opinia sa, aceste măsuri esențiale impuse de PSD la guvernare „au reprezentat un sprijin vital pentru gospodăriile românilor în ultimii doi ani”. Dacă Marcel Ciolacu indică sursa din care s-a inspirat în medietizarea acestor informații, un studiu realizat de fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, nu a indicat și modalitatea de calcul prin care s-a ajuns la aceste cifre.

„Datele arată că prin plafonarea prețurilor la energie, gaze și alimente, costurile cu bunurile și serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii au scăzut cu 11%. Este încă o confirmare clară a faptului că am acționat corect și am apărat nivelul de trai al populației și în special al celor cu venituri reduse.

Știu că marii apărători ai pieței libere vor vărsa din nou lacrimi amare, dar cred cu tărie în continuare că, în perioadele de criză, rolul statului este să intervină în apărarea celor mulți!”, a concluzionat același Marcel Ciolacu.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments