14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseMarș al tăcerii între Vama Veche și „2 Mai” pentru studenții uciși...

Marș al tăcerii între Vama Veche și „2 Mai” pentru studenții uciși de Vlad Pascu, în 2023! Valentin Olariu: „Sper să mai pot duce!”

Circa 30 de persoane i-au însoțit într-un marș al tăcerii, în după-amiaza zilei de joi, 2 mai, pe o vreme câinoasă, pe părinții celor doi studenți uciși anul trecut, la 19 august, de către Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, aflat la volan sub influența drogurilor.

Alți trei tineri au necesitat și ei spitalizarea în urma impactului cu mașina condusă de către Vlad Pascu.

Pe parcursul celor patru kilometri ce separă Vama Veche de 2 Mai, locul unde a avut loc teribilul accident soldat cu moartea Robertei Dragomir, 20 de ani, și a lui Sebastian Olariu, 21 de ani, ambii studenți la Facultatea de Geografie a Universității din București, cei prezenți au mărșăluit într-o profundă tăcere.

Locul de la 2 Mai în care câțiva părinți îndurerați au marcat teribilul accident din august 2023 / Sursă foto: Vasile Trofim

Două echipaje de la Poliția Rutieră, plus un altul de la Jandarmerie, au fost prezenți în permanență, în timp ce alte două echipaje au asigurat fluidizarea traficului pe o singură bandă, la 2 Mai, acolo unde a avut loc teribilul accident, anul trecut.

Inițiativa organizării acestui marș a aparținut părinților victimelor,  aceștia fiind susținuți de câțiva prieteni apropiați. Totul a început în jurul orelor 17.00, la Vama Veche, acolo unde s-au strâns puțin peste 20 de persoane și a durat ceva mai mult de 90 de minute.

play-sharp-fill

Alte 10 – 15 persoane au așteptat în liniște la monumentul dedicat celor două tinere victime, la 2 mai. Vremea ploioasă și vântul puternic au rărit semnificativ numărul celor care-și anunțaseră inițial, pe rețelele sociale, prezența la marș.

„Acest marș este un strigăt de durere din partea noastră. Vom face tot posibilul să ne audă cineva și să ne ajute. Sper să mai pot duce! Suntem foarte supărați pentru ceea ce se întâmplă în justiția românească!”, a declarat cu profundă durere în glas Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian.

play-sharp-fill

Ajunși la fața locului cei prezenți au depus buchete de flori și s-au chinuit minute bune să aprindă candele cu lumânări, din cauza vântului puternic.

Valentin Olariu, tatăl studentului care s-a stins la doar 21 de ani, a precizat că nu mai are niciun fel de încredere în judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, cea însărcinată din partea Judecătoriei Mangalia să conducă procesul și care a devenit cunoscută țării întregi după ce a întrebat în timpul procesului dacă Sebastian, una dintre victimele decedate, se află în sală.

Promisiunea unui părinte îndurerat care știe că nu-și va mai vedea niciodată copilul / Sursă foto: Vasile Trofim

„Nu mai am niciun fel de încredere în această judecătoare. Aștept ca la următoarea înfățișare, cea din 9 mai, să existe un verdict. Cu siguranță voi face apel, sperând în prezența unui alt judecător care într-adevăr să știe să facă dreptate”, a declarat tatăl lui Sebastian Olariu. Alături de acesta s-a aflat și tatăl Robertei Dragomir, Răzvan.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments