22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriIntern„Minivacanță” neprogramată în Sectorul 5. Toate unitățile de învățământ  vor fi închise...

„Minivacanță” neprogramată în Sectorul 5. Toate unitățile de învățământ  vor fi închise luni pentru dezinsecție

Două școli de pe raza Sectorului 5 au fost invadate de ploșnițe. La sesizarea părinților, primarul Cristian Popescu Piedone a decis să adopte măsuri radicale în toate unitățile de învățământ din sector. Astfel, cu acordul ministrului Educației toate școlile, liceele și grădinițele vor fi închise luni, 25 martie, pentru a se efectua operațiuni de dezinsecție.

„Măsura închiderii unităților de învățământ vine în urma cazurilor izolate de existență a ploşnițelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru și a fost adoptată „pentru asigurarea protecției sănătății copiilor şi a cadrelor didactice”,după cum se precizează într-un comunicat al reprezentanților primăriei Sectorului 5.

În acest sens, primarul Cristian Popescu Piedone, a solicitat aparatului de specialitate din cadrul primăriei, demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecție în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs.

În acest sens, Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

„Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Firme specializate vor face două dezinsecţii, una vineri seară, după terminarea orelor de curs și încă una duminică, 24 martie. Ulterior vor trebui să treacă cel puțin 36 de ore pentru a aerisi și a curăţa spațiile, până când școlile să fie din nou deschise.

Conform ISMB, rețeaua școlară din Sectorul 5 are în total 54 de unități de învățământ, din care 9 licee, 25 de școli și 20 de grădinițe.  

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments