22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Mutare șoc și „șah la rege”, din partea pesedistului Marcel Ciolacu

Mutare șoc și „șah la rege”, din partea pesedistului Marcel Ciolacu

Mutare de șahist vizionar! Premierul Marcel Ciolacu a dovedit în seara zilei de miercuri, 14 februarie, că poate fi capabil de mișcări surprinzătoare pe „tabla de șah” a politicii dâmbovițene.

Aflat la Roma, la o întâlnire cu câteva sute de români rezidenți în „Cetatea Eternă”, Ciolacu nu s-a sfiit să facă câteva declarații foarte tari.

El a precizat fără ezitare că dacă colegii de guvernare, cei de la PNL, iau în calcul să se retragă din coaliția care conduce destinele țării de aproape doi ani și jumătate, atunci va demisiona imediat.

„Dacă va fi o decizie politică a partenerilor de Coaliție să se retragă de la guvernare, președintele Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuție inclusiv cu președintele României că vom duce această Coaliție și guvernare cel puțin până în 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20%, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mult, același Marcel Ciolacu a declarat că „cel mai bine pentru el și colegii săi ar fi fost să nu intre la guvernare”.

Pe de altă parte, premierul a invocat și faptul că a primit asigurări din partea liderului liberalilor, Nicolae Ciucă, că nu se pune problema unei retrageri a PNL din actuala coaliție de guvernare, ce conduce țara din noiembrie 2021.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments