14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone rămân principalii actori ai votului din...

Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone rămân principalii actori ai votului din 9 iunie

46,1% dintre bucureşteni ar vota cu actualul primarul general, Nicușor Dan, dacă alegerile locale pentru fotoliul de primar generaL al Bucureștiului ar avea loc duminica viitoare, reiese din cel mai recent sondaj de opinie realizat la comanda actualului edil șef.

Potrivit aceluiași sondaj, 41,1% dintre cei intervievați ar vota cu Cristian Popescu Piedone, iar 10,01% cu Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL.

2,3% ar opta pentru Mihai Enache (candidatul înscris în cursă din partea AUR), 0,1% dintre intervievați ar susţine un independent, iar 0,4% ar alege un alt candidat.

În ceea ce priveşte Consiliul General al Capitalei, 57,3% dintre cei chestionaţi au declarat că îşi vor exprima votul. La acest capitol, primul loc în intențiile de vot , 37,1% este deținut de lista consilierilor PSD-PNL, urmați cu 28,4% de cei ai Alianței Dreapta Unită. Pe locul al treilea în intențiile de vot se plasează cei din AUR, cu 8,9%.

Sondajul Verifield a fost realizat în perioada 10-17 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eşantion de 1.800 de persoane, reprezentativ pe variabilele socio-demografice. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 2,31%, la un un grad de încredere de 95%.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments