7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Nicușor Dan vs. Stelian Bujduveanu. A început războiul pentru desemnarea candidatului dreptei...

Nicușor Dan vs. Stelian Bujduveanu. A început războiul pentru desemnarea candidatului dreptei la funcția de Primar General al Capitalei!

Nicușor Dan și Stelian Bujduveanu se bat în declarații pentru a câștiga nominalizarea la fotoliul de aur, tronul de Primar General la București. În timp ce Bujduveanu punctează pe facebook, unde anunță tot ce se muncește în Primăria Capitalei ca și cum ar fi realizări proprii, matematicianul Nicușor Dan pariază pe clasicele conferințe de presă și pe aparițiile rare la tv.

Nicușor Dan s-ar mai vedea susținut de dreapta unită, deși nu există o astfel de construcție politică

Atât PSD, cât și partidele din dreapta eșicherului politic ezită să anunțe public pe cine aruncă în luptă pentru câștigarea fotoliului de primar general în București.

În timp ce la social-democrați scandalul cu azilele groazei a dat peste cap susținerea Gabrielei Firea, în partidele de dreapta este o degringoladă totală. Declarațiile liderilor se bat cap în cap, iar liberalii sunt disipați și își dizolvă singuri electoratul prin certuri fratricide.

O fotografie face cât o mie de cuvinte…

Iată ce declara chiar ieri, Nicușor Dan, pe această temă: „Cred că există o aşteptare a publicului de dreapta din România ca o construcţie care să se uite şi la antreprenori, care să se uite şi la liberii profesionişti, care să se uite la elemente dinamice din societate să ofere o perspectivă de câştigare alegerilor parlamentare. Eu cred că această speranţă nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel naţional. Există o singură regulă în politică: trebuie să faci ceea ce îţi spune electoratul tău să faci, pentru că tu eşti acolo ca să reprezinţi nişte oameni care ţi-au dat nişte voturi. În 2020 nu a fost deloc simplu. Am participat la multe din discuţiile care au avut loc atunci şi au fost câteva luni de discuţii până s-a ajuns la o formulă în care fiecare a lăsat de la el şi s-a mers împreună. Şi asta pentru că publicul, oamenii de dreapta din Bucureşti au vrut asta… Indiferent cine o să fie candidatul PSD, el o să aibă undeva între 30-40%. Ca să avem o guvernare de dreapta, trebuie să avem un candidat unic pe dreapta”, a mai declarat actualul primar general pentru TVR Info.

În același timp, Cristian Ciucu, președintele PNL București, care este totodată și primarul Sectorului 6, nu stă nici el degeaba și iese la rampă, la intervale regulate, cu declarații politice destul de acide.

Generația Altfel accelerează pe Facebook. Stelian Bujduveanu, un ghimpe în coasta lui Nicușor Dan și a lui Cristian Ciucu

Rămâne în ecuație și USR, care pare că nu ar mai vrea nicio alianță și are legată de picioare piatra de moară a primarilor din pepiniera partidului care au dezamăgit electoratul, în frunte cu prima primăriță a Capitalei, Clotilde Armand.

Faptul că Dreapta nu poate ajunge la un consens convine de minune PSD și, foarte posibil, celor de la AUR, care pot produce o mare surpriză, așa cum au făcut la alegerile generale din 2020.

Nu poate fi exclus să apară o altă surpriză majoră, pe nume Cristian Popescu Piedone, cel care are pe facebook aproape 900.000 de urmăritori, mai mulți chiar decât președintele Iohannis, cât să încurce pe toată lumea.

Cert este că bucureștenii au fost nemulțumiți atât de conducerea Gabrielei Firea, de la PSD în mandatul 2016 – 2020, dar și de (ne)realizările actualului primar general Nicușor Dan, de la Dreapta unită.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments