20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseOoops: unul din trei angajați români a făcut cunoștință până azi cu...

Ooops: unul din trei angajați români a făcut cunoștință până azi cu discriminarea salarială!

Unul din trei angajați români asistă deseori la situații de discriminare salarială și distribuție inegală a sarcinilor de lucru, relevă un studiu dat publicității recent de către Asociația Open Minds.

Pentru cei mai mulți dintre angajați, 55%, este foarte important ca angajatorii să ia măsuri pentru crearea unui mediu de lucru incluziv, lipsit de prejudecăți, în care toți au drepturi egale.

Studiul în cauză arată că printre situațiile de discriminare întâlnite frecvent de către angajați în mediul de lucru se numără favoritismele în derularea proceselor de angajare – 36%, lipsa reacției la plângerile anumitor categorii de angajați – 29% și comentariile sau glumele discriminatorii ale celorlalți – tot 29%.

Majoritatea angajații din România încearcă să adopte frecvent comportamente „normale”.

Astfel, 63% dintre angajați interacționează cu toți colegii, indiferent de categoria din care fac parte, 59% folosesc un limbaj care încearcă să nu discrimineze, iar 58% consideră că pot lucra eficient cu toți colegii, indiferent de categoria din care fac parte.

Nevoia de informare se menține ridicată. Când vine vorba despre bariere, unul din trei angajați menționează lipsa educației sau a informațiilor necesare. Mai bine de o treime dintre cei chestionați, 34%, menționează prejudecățile sau stereotipurile ca apărând deseori în viața de zi cu zi.

În schimb, termenul de incluziune este cel mai des asociat cu eliminarea barierelor sau a prejudecăților (28%), drepturi egale (27%) și recunoașterea tuturor persoanelor (23%).

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments