32 C
București
joi, 18 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternOptimismul ministrului Finanțelor la început de an nou, de bun augur sau...

Optimismul ministrului Finanțelor la început de an nou, de bun augur sau…

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, s-a arătat destul de optimist în prima sa conferință de presă pe anul 2024. El a ținut să precizeze că taxele nu vor crește în 2024, dar a adăugat că 2025 ne va aduce așa numita reformă fiscală asumată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Mai mult, Marcel Boloș vorbit și despre deficitul bugetar de la finalul lui 2023, afirmând deja că din primele date am avea parte de vești bune, fiind e foarte posibilă o scădere a acestuia. E drept că cu un procent foarte mic.

„Deficitul bugetar estimat era de 5,9%. Calculele ne arată că stăm mult mai bine, sub 5,7%, ca să spun aşa. Dar aveţi răbdare. În conferinţa de presă următoare o să vă prezint şi datele din contul de execuţie bugetară, pentru că ne apropiem de final pe partea de regularizări pe care le avem de făcut, astfel încât să nu vă dau cifre care bântuie după aceea”, a precizat Marcel Boloş.

Pe de altă parte, el a trecut în revistă și noile schimbări cu care noul an vine la pachet, punând în prim plan deciziile referitoare la combaterea evaziunii fiscale, în frunte cu celebra de pe acum eFactura, eTransport, implementarea scannerelor în vămi și declarația de transport.

Acestora li se adaugă intrarea în vigoare a noii legi privind măsurile fiscal-bugetare, ce prevede de la 1 ianuarie 2024 actualizarea accizelor sau introducerea accizelor pentru băuturile care conţin zahăr sau Taxa pe Valoarea adăugată pentru produsele cu un conţinut de zahăr mai mare de 10 grame la 100 de miligrame, dar și impozitul minim pe cifra de afaceri în cazul microîntreprinderilor.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments