20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternPoliția Română la bilanț: evaziunea fiscală a crescut față de anul trecut...

Poliția Română la bilanț: evaziunea fiscală a crescut față de anul trecut cu 64,4%!

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan a prezentat astăzi, 2 iunie, bilanțul Poliției Române pentru primele patru luni din acest an. Cifrele arată o creștere îngrijorătoare a evaziunii fiscale, dar și o scădere a numărului de furturi și tâlhării.

Când îți vin „urătorii” la ușă…

“În primele patru luni ale acestui an, Poliţia Română a desfăşurat 615 acţiuni de amploare, pentru administrarea probatoriului necesar documentării activităţii infracţionale, în dosarele instrumentate, fiind realizate, în cadrul acestor operaţiuni, peste 4.500 de percheziţii domiciliare. Au fost dispuse măsuri preventive faţă de 1.246 de persoane – 481 de arestare preventivă, 34 de arest la domiciliu, 237 de control judiciar şi 494 de reţinere”, a declarat astăzi Georgian Drăgan.

Acesta a precizat că se constată o creștere a infracțiunilor economice.

“În urma activităţilor poliţiştilor, situaţia operativă se situează aproximativ la aceleaşi valori ca în perioada similară a anului precedent, cu toate acestea, se constată un trend ascendent în cazul infracţiunilor economico-financiare – o creştere de 20 de procente. Astfel, a crescut numărul infracţiunilor de evaziune fiscală cu 846 de fapte, respectiv o creştere de 64,4%. De asemenea, a scăzut numărul infracţiunilor de furt cu 5,6%, iar numărul infracţiunilor de tâlhărie a scăzut cu 14,4%”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IGPR.

Combaterea traficului de droguri a fost una dintre țintele predilecte ale polițiștilor. Astfel, conform lui Drăgan “În cadrul activităţilor desfăşurate au fost puse în executare 1.300 mandate de percheziţie domiciliară, au fost reţinute 696 de persoane, au fost arestate 609 persoane, iar faţă de 132 persoane a fost luată măsura controlului judiciar. În urma tuturor acestor activităţi desfăşurate de poliţişti şi procurori, au scoase din piaţă peste 500 de kilograme de droguri de risc şi de mare risc, aproape 500.000 de diverse comprimate, aproximativ 3,5 tone de masă vegetală de droguri şi patru tone de substanţe interzise, substanţe dopante ridicate de la o fabrică clandestină identificată în urma unei operaţiuni din judeţul Argeş”.

Raziile polițiștilor de la circulație arată o creștere a inconștienților care se urcă băuți sau drogați la volan.

“Infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice au înregistrat o creştere cu 4,8%, cea mai mare creştere fiind înregistrată în cazul infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, respectiv cu 30%. 11,7% dintre infracţiunile la regimul rutier vizează conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive , vorbim aici de 1.491. Au fost constatate, de asemenea, peste 11.800 de fapte de conducere sub influenţa alcoolului, dintre care aproape 7.700 fiind contravenţii şi au fost întocmite 4.100 infracţiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

IGPR nu a comentat sub nicio formă despre eventualele ingerințe ale SRI în treburile Poliției, în contextul celebrului scandal al generalilor Florian Coldea-Dumitru Dumbravă.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments