14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriInternPoșta Română se laudă că a livrat pensiile înainte de Sărbătorile de...

Poșta Română se laudă că a livrat pensiile înainte de Sărbătorile de Paște. Sute de mii de pensionari au fost însă „uitați” prin sertare

Într-un comunicat oficial al C.N. Poșta Română, afișat pe site-ul instituției în Vinerea Mare, conducerea companiei se laudă că a livrat pensiile înainte de Paște. Nu este însă chiar așa. Pensionarii militari, persoanele care primesc indemnizație sau pensie de handicap, adică sute de mii de persoane au fost omise de Ministerul Muncii din lista de beneficiari a celor care primesc în luna mai pensia anticipat.

Doamna ministru, și pensionarii militari sunt tot pensionari!

„Poșta Română livrează pensiile înainte de Sărbătorile de Paște”, se spune în comunicatul oficial.

„Începând cu data de 27 aprilie 2024, Poșta Română a început livrarea pensiilor, cu 5 zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora. Ce părea imposibil săptămâna trecută s-a reușit printr-o mobilizare exemplară a salariaților din Poșta Română. Poștașii au reușit să livreze pensiile în mai puțin de o săptămână într-o premieră pentru Companie, proces care durează de obicei 15 zile”, se spune într-un comunicat oficial al C.N.Poșta Română.

„Distribuirea pensiilor în avans, înaintea Sărbătorilor de Paște, a reprezentat un efort extraordinar din partea tuturor entităților implicate în acest proces: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii noștri din domeniul bancar. Toate părțile implicate au colaborat remarcabil pentru îndeplinirea termenelor stabilite de către Guvernul României.

Astfel, facem următoarele precizări:

Compania Națională ,,Poșta Română” a început încă de sâmbătă, 27 aprilie, distribuirea pensiilor pentru luna mai.

Toată echipa Poștei Române s-a mobilizat exemplar, lucrând peste program, în weekend și în zile de Sărbătoare pentru a finaliza distribuirea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște.

Poștașii sunt liantul principal în tot acest proces. Aceștia au dat dovadă de profesionalism, punând mai presus de toate grija față de clienții noștri.

Chiar și în Vinerea Mare unii poștași sunt în continuare pe teren și distribuie aceste drepturi pentru ca beneficiarii să se poată bucura de sărbători liniștite alături de cei dragi”, se laudă singuri cei din conducerea companiei.

„Pensiile au fost distribuite, până la acest moment, într-un procent covârșitor. Până la sfârșitul zilei de astăzi (vineri, 3 mai, nota red.), estimăm că ne vom apropia de procentul maxim de livrare.

Situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale, în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au preferat să ridice direct de la oficiul poștal. Aceste cazuri apar în fiecare lună, iar cei aflați în situația aceasta își vor putea ridica pensia în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale”, se mai spune în comunicatul emis vineri, 3 mai, de reprezentanții C.N. Poșta Română.

„Cazurile excepționale” despre care pomenesc în treacăt cei de la Poștă sunt însă de ordinul sutelor de mii. În primul rând este vorba de pensionarii militari, cei din armată, dar și cei din MAI, peste 100.000. Apoi este vorba despre o categorie ce poate fi considerată defavorizată, cea a persoanelor care primesc indemnizație sau pensie de handicap, alte câteva sute de mii de persoane. Toți aceștia vor apela la mila rudelor sau se vor împrumuta care de unde poate, pentru a putea să pună pe masa tradițională ouă roșii și, poate, și un cozonac.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments