20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternPregătiți-vă pentru o nouă vară fierbinte! Poate cea mai fierbinte din ultimii...

Pregătiți-vă pentru o nouă vară fierbinte! Poate cea mai fierbinte din ultimii ani!

Vara a început sub un număr impresionant de grade Celsius în termometre! Luna iunie va sta sub semnul unor temperaturi zilnice ridicate, indiferent de regiunea țării în care locuim.

Administrația Națională de Meteorologie a indicat temperaturi diurne care vor depăși constant 30 de grade, în unele zone, nu doar cele sudice, depășind și 35 de grade Celsius.

În Muntenia, în cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 30 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 10 – 11 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și îndeosebi după data de 12 iunie.

În Oltenia, până în jurul datei de 10 iunie temperatura aerului va fi în creștere, apoi va scădea ușor, astfel că pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipație. Media valorilor termice diurne se va situa între 28 și 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 11 iunie), iar a celor nocturne va fi cuprinsă între 14 și 18 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză și în special după data de 12 iunie.

La mare, în zona Dobrogei și a litoralului românesc, pe parcursul primelor două săptămâni din luna iunie vor fi ușoare alternanțe termice, mai ales în primele zile, astfel că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipație.

Media valorile termice diurne se va situa între 28 și 32 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 13 iunie), iar a celor nocturne va fi de 18 – 20 de grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi mai ales în intervalul 3 – 5 iunie și cu precădere după data de 13 iunie.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului amintit vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu mici alternanțe termice de la o zi la alta.

Astfel, temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile și îndeosebi după data de 11 iunie.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments