12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteComunicate de presaPremieră în 2024 la Teatrul Național I.L. Caragiale din București. „Opera de...

Premieră în 2024 la Teatrul Național I.L. Caragiale din București. „Opera de trei parale”

„Opera de trei parale” –  Premiera anului 2024 la Teatrul Național I.L. Caragiale din București este programată să aibă loc  sâmbătă,13 ianuarie și duminică, 14 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala „Ion Caramitru”.

Opera de trei parale de Bertolt Brecht

Muzica: Kurt Weill 

Traducerea: Isaiia Răcăciuni, Ion Cantacuzino și Gelu Colceag

Montată pentru prima dată la Teatrul Schiffbauerdamm din Berlin, în 1928, „Opera de trei parale”, scrisă de Bertolt Brecht pe muzica lui Kurt Weill este o satiră usturătoare îndreptată împotriva societății burgheze corupte care cucerește de la primele acorduri musicale, devenind una dintre cele mai cunoscute și jucate creații ale culturii germane.

Celebrele song-uri, cuplete intercalate în text și cântate de diferite personaje, cu un pronunțat accent de denunțare și rechizitoriu, comentând faptele și exprimând o atitudine, vin să susțină celebra teorie brechtiană a distanțării critice a spectatorului.

Montarea este realizată de o excepțională echipă:

Regia:  Gelu Colceag

Scenografia: Liliana Cenean, Ştefan Caragiu

Coregrafia: Roxana Colceag

Distribuția:

Mackie Șiș: Marius Manole

Dl Peachum: Mircea Rusu

Brown: Silviu Biriş

Dna Peachum: Tania Popa

Polly: Aylin Cadîr/ Teodora Calagiu

Lucy: Medeea Marinescu

Jenny Speluncă:  Emilia Popescu

Filch: Rareș Florin Stoica/ Ciprian Nicula

Mathias Biștar: Ovidiu Cuncea

Jakob Sfarmă Țeste: Alexandru Georgescu

Robert Fierăstrău: Mihai Verbiţchi

Walter Salcie Plângătoare: Orodel Olaru

Jimmy: Silviu Mircescu/ Mihai Munteniţă

Smith: Daniel Hara/ Mihai Munteniţă

Părintele Kimball: Eduard Cîrlan

Orbi, Cerșetori, Polițiști: Rareș Florin Stoica, Eduard Cîrlan,  Alexandru Nicolae Mihai, George Olar,  Tiberiu Enache, Horațiu Furnică, Adrian Justin Ilie.  
Cocote, Orbi, Cerșetori: Andreea Alexandrescu, Irina Noapteș, Beatrice Rubică, Oana Laura Gabriela, Cristiana Ioniță, Roxana Colceag. Orchestra: Lucian Maxim(percuție), Ligia Dună(pian), Marius Leau(vioară), Marius Grigorescu(clarinet), Cristian Nicolae(trompetă),  Ciprian Partenie(trombon), Răzvan Mihai Grigorescu(chitară).

Regizorul Gelu Colceag pune în scenă „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht (scenografia Liliana Cenean și Ștefan Caragiu, coregrafia și mișcarea scenică Roxana Colceag), un musical de notorietate care valorifică doar calitățile actoricești, ci și aptitudinile vocale și fizice ale redutabilei trupe de actori menționați mai sus, acompaniați de o orchestră live.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments