14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Promisiunea lui Piedone pentru bucureșteni: transport public gratuit pentru toți locuitorii Capitalei

Promisiunea lui Piedone pentru bucureșteni: transport public gratuit pentru toți locuitorii Capitalei

Folosirea inteligenței artificiale pentru eficientizarea transportului public și în cadrul unui sistem de semaforizare inteligent, care să ducă la reducerea ambuteiajelor, sunt doar două dintre ideile novatoare din programul propus de Piedone. Acesta vine în fața bucureștenilor cu un contract stufos, expus pe 34 de pagini.

play-sharp-fill

12 puncte principale conține contractul propus locuitorilor Capitalei de actualul edil de la Sectorul 5: Smart City; Infrastructură; Termoficare; Fonduri Europene; Urbanism; Revitalizare; Reducerea poluării; Educație; Sănătate; Safe & ECO; Cultură și ultimul punct, business.

Soluțiile găsite de Piedone pentru eficientizarea traficului se referă lamărirea numărului de benzi destinate exclusiv transportului public și la prioritizarea sistemului de semaforizare prin folosirea tehnicilor AI pentru reducerea timpilor de transport în sistemul public. Însă propunerea șoc cu care vine Piedone pentru un trafic mai lejer este cea a unui transport public gratuit pentru bucureșteni, astfel încât aceștia să fie tentați să renunțe la a mai folosi mașinile personale, mai ales dacă folosind transportul public ar ajunge mai repede la destinație. Singura condiție ar fi validarea cardului de călătorie de cel puțin 10 ori într-o lună, altfel cardul urmând a fi anulat.

Parcangii ar trebui să dispară, după implementarea serviciilor de smart parking, iar toate trecerile de pietoni ar urma să fie monitorizate video și iluminate pe timpul nopții.

Toate acestea ar urma să fie integrate în cadrul unui Centru de Mobilitate Urbană care să integreze toate datele și punctele de comandă din segmentele: semaforizare, parcări, transport public, micromobilitate, supraveghere video,senzori de mediu, sisteme de informare călători, după modelul existent în Paris.

În ceea ce privește serviciile publice, Piedone propune crearea unei aplicații numită „E-Citizen”, în fapt o Platforma Unică Digitală a PMB, care să integreze serviciile digitalizate la nivelul unei singure aplicații.

În plus, va exista o transparență totală a activității din Primăria Capitalei, promite Piedone, iar proiectele vor fi prioritizate în funcție de selecția făcută chiar de cetățeni.

În ceea ce privește termoficarea, Piedone spune că s-ar putea schimba tehnica înlocuirii țevilor din subteran, prin așa-numită metodă relining, o tehnică ce presupune reabilitarea conductelor fără a se mai efectua săpături. În plus, pentru economie de timp, ar trebui schimbate și conductele din sistemul secundar, simultan cu cele din sistemul primar.

Ar mai fi nevoie și de construirea unui CET nou, cu o putere de 50MW/h, este de părere actualul edil de la Sectorul 5.

Piedone are planuri și pentru persoanele fără venituri. Astfel, dacă va ajunge primar general Piedone va propune implementarea unui serviciu social pentru ajutorarea persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, cât și pentru bătrânii care se află în risc de marginalizare sau excluziune socială, prin oferirea de suport alimentar și introducerea în sistemul de servicii sociale românesc a conceptului de bancă locală de alimente.

Nu în ultimul rând, Piedone își propune dezvoltarea și promovarea Bucureștiului ca un centru cultural și sportiv de referință în Europa, prin investiții în infrastructură culturală și sportivă, precum și prin organizarea de evenimente și programe culturale.

Ar urma, astfel, să fie construită o nouă Sală Polivalentă, dar și elaborarea unei strategii de marketing și de branding a orașului, promovarea Bucureștiului ca destinație turistică și de afaceri. În acest sens ar urma ca PMB să realizeze o aplicație interactivă destinată exclusiv turiștilor care vizitează Bucureștiul.

Mai rămâne doar ca Piedone să câștige alegerile în București și să nu se retragă din cursa electorală, așa cum îi cer insistent cei de la PSD.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments