23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024PSD și PNL continuă „războiul” datei alegerilor prezidențiale din 2024

PSD și PNL continuă „războiul” datei alegerilor prezidențiale din 2024

PNL și PSD nu au reușit să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește stabilirea definitivă a datei alegerilor prezidențiale din acest an.

Dacă cei din PSD nu doresc să modifice datele anunțate deja, cele din 15 și 29 septembrie, liberalii insistă că schimbarea este necesară.

O primă întâlnire pe această temă a avut loc miercuri, 19 iunie, la Palatul Victoria, dar după aproape trei ore de discuții, reprezentanții PNL s-au retras de la masa discuțiilor.

Niciun una dintre cele două tabere nu a acceptat să-și schimbe decizia, liberalii insistând pe varianta organizării alegerilor prezidențiale în luna noiembrie, în timp ce pesediștii merg pe varianta septembrie.

Nu se știe exact nici data la care se vor întâlni din nou, dar până la începutul lunii iulie totul trebuie decis pentru a permite Executivului să adopte Hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor prezidențiale din acest an.

De remarcat că inclusiv actualul șef al statului, Klaus Iohannis, s-a pronunțat recent pe această temă. Intervenția sa a părut mai degrabă favorabilă punctului de vedere exprimat de către cei de la PSD, decât foștilor săi colegi de partid.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments