14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Diverse„Rapid britanic” sezonul viitor!

„Rapid britanic” sezonul viitor!

Telenovela noului antrenor al Rapidului se apropie de final, după despărțirea de italianul Cristiano Bergodi, survenită după un parcurs dezastruos al echipei în play-off!

Chiar dacă Dan Șucu a visat ca Mircea Lucescu să semneze cu giuleștenii, se pare că marele antrenor român nu agreează deocamdată o revenire în Liga 1.

O altă variantă pentru banca giuleștenilor era Marius Șumudică. Variantă dorită și de către Peluza Giuleștiului.

Șucu însă nu i-a dat nicio șansă lui Șumudică, chiar dacă cei doi au avut o întâlnire care a durat mai bine de o oră.

Presiunea pusă de suporteri pentru a-l instala antrenor al echipei pe unul dintre idolii Giuleștiului nu l-a impresionat pe patronul Dan Șucu, iar acesta s-a reorientat spre un alt antrenor. Fostul antrenor al celor de la Celtic Glasgow, nord-irlandezul Neil Lennon!

Dar cine este Neil Lennon? Antrenorul pentru care Dan Șucu garantează performanță în Giulești a jucat pentru formații precum Crewe Alexandra, Leicester, Celtic, Nottingham Forest și Wycombe, de unde s-a retras în 2008.

Cariera de antrenor și-a început-o ca secund la Celtic, antrenor la Celtic B, iar din 2010 până în 2014 a fost principal la același club. Cu Lennon la cârmă, catolicii au câștigat cinci titluri și patru cupe ale Scoției!

În perioada 2014-2016 a antrenat-o pe Bolton, din 2016 până în 2019, pe Hibernian, pentru ca în 2019 să revină ca interimar la Celtic și să o preia, în cele din urmă, până în 2021.

În anul 2022 a fost tehnicianul celor de la Omonia Nicosia. În Cipru a antrenat doar șapte luni, câștigând Cupa cu noua sa formație.

Presa britanică scrie că Neil Lennon a refuzat oferte de la Hibernian, Aberdeen și naționala Irlandei, pentru a antrena în Giulești. Dan Șucu are pregătit pentru Lennon un contract pe doi ani și un salariu imens de 1,75 milioane de euro.

Din care își va plăti însă și colaboratorii apropiați cu care va veni la București.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments