14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseRobert Turcescu, concluzii amare despre libertatea presei românești în anul 2024 electoral

Robert Turcescu, concluzii amare despre libertatea presei românești în anul 2024 electoral

Robert Turcescu, invitatul permanent al televiziunii Canal 33, a pus accentul în ultima ediție a emisiunii „Jurnal de bord”, cea din 12 aprilie, moderată de Alexandru Răducanu, pe direcțiile în care evoluează astăzi presa românească.

Plecând de la recentele „mișcări de trupe”, cum ar fi plecarea unor jurnaliști notorii de la publicații bine cunoscute, cum ar fi Cătălin Tolontan de la Libertatea la Hotnews sau încheierea recentă a colaborării lui Cristian Tudor Popescu cu ziariștii independenții de la Recorder, Robert Turcescu nu s-a sfiit să sublinieze faptul că interesele financiare rămân cele care dictează politica editorială a televiziunilor. În plus, a mai indicat același cunoscut analist, formatorii de opinie se feresc în prezent să declare onest și clar pe cine susțin din mediul politic.

Jurnalistul a apreciat libertatea de exprimare găsită la Canal 33: „Avem mai bine de un an de zile de colaborare, e unul din puținele locuri în care te poți exprima, realmente, așa cum vrei. N-am stabilit niciodată că există zone despre care să nu vorbim. Din acest punct de vedere, sunteți o excepție în ce se întâmplă în momentul de față!”.

Subiectul presa influențată de partidele politice nu este unul nou sau surprinzător pentru public. Presa independentă se distanța cândva de aceste suspiciuni, existente și în alte perioade de după 1990, însă, conform declarațiilor aceluiași Robert Turcescu, nu pare să mai fie cazul în acest an electoral, fiind greu de observat și de urmărit traseul surselor de finanțare ale acestora sau interesele din spatele acestora.

„Măcar de ar avea onestitatea, acești vectori de opinie, să își declare simpatia sau antipatia față de cineva, în mod public”, a mai adăugat jurnalistul.

play-sharp-fill

Urmărește Jurnal de Bord în fiecare vineri, de la ora 11.00, pe Canal 33!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments