20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseRobert Turcescu: „Ni se propune o șmecherie românească, o alba-neagra!”

Robert Turcescu: „Ni se propune o șmecherie românească, o alba-neagra!”

Când vor scăpa românii de vizele pentru SUA? Dacă e să ne luăm după oficialii americani, inclusiv Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, atunci când țara noastră va reuși să obțină datele statistice necesare pentru a intra „Visa Waiver”, programul guvernului de la Washington care permite anumitor cetățeni străini să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fără viză, preț de 90 de zile.

Pentru România, acest început de nou capitol al relațiilor bilaterale s-ar putea contura, cel mai devreme, la începutul anului 2025.

În cadrul ediției din 17 mai a emisiunii „Jurnal de Bord”, moderată de Alexandru Răducanu la Canal 33, au fost atinse subiect des întâlnite în presa românească în ultima perioadă de timp, și anume cum poate fi obținută viza pentru SUA, dar și când vom scăpa de acest corvoadă.

Robert Turcescu a reamintit îndemnul făcut de Kathleen Kavalec prin diverse surse de informare în masă, prin care i-a sfătuit pe români să-și reînnoiască vizele, deoarece sigur nu vor fi respinși, cunoscutul jurnalist numind acest demers unul „incorect politic”.

„Doamna Kavalec ne propune o șmecherie românească, o alba-neagra. Aceasta numește chestia asta cu reînoirea vizelor o chestiune statistică. Trebuie să iasă la număr, pentru ca procentul de respingere să fie mai mic de 3%”, a explicat jurnalistul Robert Turcescu.

Deși vizele mltora dintre ei sunt încă valabile, românii pot merge la ambasadă să-și facă încă o dată aplicația de eliberare a vizei.

„Ce uită doamna ambasador să spună este că aplicația pentru eliberare a vizei nu este for free! Eu mă așteptam de la americani să spună <<Români, veniți și aplicați pentru viza în Statele Unite ale Americii! Am găsit noi o metodă prin care pentru voi, românii, nu mai costă 185 de dolari americani aplicația pentru viză!”, a mai adăugat invitatul.

Așadar, primești sau nu viza, suma de aproximativ 1.000 de lei trebuie să fie achitată, a subliniat Robert Turcescu. De asemenea, ambasadorul american la București a mai adăugat că în 2025 s-ar putea să existe o șansă de excludere a vizelor, dar nu se știe concret acest lucru.

Rata de refuz a vizelor care-ți permite să intre în Programul „Visa Waiver” este de sub trei procente, dar succesul final nu e garantat.

Mai multe detalii despre această dezbatere găsești în videoclipul de mai jos cu Alexandru Răducanu și Robert Turcescu.

video
play-sharp-fill
Robert Turcescu și Alexandru Răducanu vă dau întâlnire la Canal 33 în fiecare vineri, de la ora 11.00.
Cristina Dincă
Cristina Dincăhttp://canal33.ro
Proaspăt intrată în domeniul jurnalismului, Cristina Dincă și-a propus să descopere toate fațetele meseriei la care a visat de mică și să contribuie la dezvoltarea acesteia. Pasiunea pe care o poartă zilnic cu ea o ajută să transmită către marea de oameni energia pozitivă de care avem cu toții nevoie în prezent. Cristina Dincă e absolventă a Facultății de Jurnalism, în cadrul căreia a avut oportunitatea să experimenteze, să-și însușească strategiile necesare unui bun jurnalist și să cunoască oameni care au inspirat-o. De asemenea, de-a lungul timpului, a lucrat alături de adevărați profesioniști din domeniul televiziunii, precum TVR și România TV.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments