23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseRomânia a decis la cel mai înalt nivel să cedeze Ucrainei un...

România a decis la cel mai înalt nivel să cedeze Ucrainei un sistem de tip Patriot!

Schimbare de direcție în Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT). Miercuri, 20 iunie 2024, în urma ședinței CSAT de la Palatul Cotroceni, una prezidată de președintele Klaus Iohannis, s-a decis acordarea unui sprijin important Ucrainei.

Pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea obiectivelor României pentru Summitul NATO din iulie de la Washington și evaluarea conflictului din Ucraina și a impactului său asupra securității României.

CSAT a evidențiat degradarea continuă a securității în regiunea estică, datorată intensificării acțiunilor militare ale Rusiei, și riscurile aferente pentru Republica Moldova și securitatea europeană. În contextul sprijinului constant pentru Ucraina, Ministerul Apărării Naționale a propus donarea unui sistem PATRIOT, cu condiția ca aliații să ofere un sistem echivalent, pentru a menține protecția aeriană națională și interoperabilitatea cu NATO.

play-sharp-fill

Evaluările tehnice au confirmat că nu vor exista vulnerabilități pentru România, iar negocierile cu aliații vor continua pentru a întări apărarea aeriană. Poziția României rămâne fermă în sprijinul Ucrainei împotriva agresiunii ruse.

În plus, CSAT a aprobat participarea forțelor armate române la misiuni internaționale în 2025 și a discutat consolidarea cooperării bilaterale cu Ucraina, în vederea stabilirii unui Parteneriat Strategic.

Rareș Mustață
Rareș Mustațăhttp://canal33.ro
Rareș Mustață este un tânăr student la jurnalism și în prezent lucrează pentru redacția televiziunii Canal 33. El este plin de pasiune pentru subiectele incitante și pline de adrenalina. Cu un ochi talentat pentru fotografie și filmare, el caută să surprindă și să împărtășească povestiri puternice și captivante.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments