20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseSafeYOU în România conectează femeile în risc de violență cu serviciile de...

SafeYOU în România conectează femeile în risc de violență cu serviciile de specialitate

Potrivit statisticilor realizate la nivel național, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său cel puțin odată în viață. Accesul la suport de specialitate al persoanelor afectate de violență de gen și domestică este îngreunat de lipsa de acoperire geografică a serviciilor, distanță și de informațiile dispersate în mediul digital. SafeYOU este o soluție inovatoare care pune în contact femeile și fetele din România cu servicii specializate și profesioniști.

Din luna iunie, femeile și fetele aflate într-o situație de violență domestică și de gen vor avea acces la aplicația SafeYOU, o soluție digitală dedicată promovării siguranței și împuternicirii.

România devine prima țară din Uniunea Europeană (UE) în care va fi disponibilă aplicația SafeYOU, ceea ce semnifică un pas important în misiunea organizației de a promova siguranța și împuternicirea femeilor la nivel mondial.

SafeYOU își asumă acest efort cu sprijinul generos al partenerului său, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Biroul Regional pentru Europa de Est și Asia Centrală (EECARO). Colaborarea subliniază angajamentul de a promova drepturile femeilor și de a oferi siguranță acestora în regiune.

Aplicația mobilă SafeYOU vine în sprijinul femeilor afectate de violență prin conectarea utilizatoarelor cu o gamă largă de servicii de sprijin, inclusiv organizații ale societății civile, profesioniști, reprezentanți ai autorităților naționale și organizațiilor internaționale, inclusiv prin oferirea de asistență de urgență.

Recunoscând poziția vulnerabilă a femeilor refugiate ucrainene în România, SafeYOU prioritizează siguranța și bunăstarea acestora, le oferă suport exhaustiv, printre care servicii de consiliere psihosocială și juridică, conectarea cu o comunitate sigură, informații și resurse educaționale pentru a le ajuta să își reconstruiască viața.

Pentru a-și executa misiunea eficient, SafeYOU a stabilit un parteneriat strategic cu Fundația Sensiblu din România. Fundația va servi ca partener de implementare pe durata misiunii, asigurând livrarea eficientă a serviciilor și suportului către
beneficiari.

„În ciuda progreselor și a eforturilor continue de a crește conștientizarea și de a interveni, violența de gen rămâne o realitate dureroasă și complexă. În fapt, una din patru femei în România experimentează agresiune fizică sau sexuală în timpul vieții. Prin urmare, inițiativele precum SafeYOU, care facilitează accesul femeilor la servicii specializate, la
profesioniști, la informații și resurse despre violență și modalități de protecție, sunt cruciale.

SafeYOU își propune să construiască o rețea puternică de sprijin atât pentru femeile ucrainene, cât și pentru cele române. Această solidaritate pe care o creăm în jurul femeilor le ajută să se simtă susținute, în siguranță, și să capete putere. Suntem onorați să fim
parteneri ai SafeYOU și UNFPA în acest demers.”
– Cristina Horia, Președinta Fundației Sensiblu.

Evenimentul oficial de lansare al SafeYOU în România este programat pentru 3 iunie, unde toți partenerii și părțile interesate se vor reuni pentru a marca începutul proiectului și pentru a reafirma dedicarea lor în a oferi siguranță și a da putere femeilor din țară.Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments