20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseȘapte avioane F/A-18 Hornet aduse de finlandezi la „Mihail Kogălniceanu” pentru misiuni...

Șapte avioane F/A-18 Hornet aduse de finlandezi la „Mihail Kogălniceanu” pentru misiuni NATO

Luni, 3 iunie, șapte aeronave F/A-18 Hornet aparținând Forțelor Aeriene Finlandeze au aterizat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Acest detașament finlandez este format din aproximativ 80 de militari, incluzând piloți și personal tehnico-ingineresc, anunță MApN.

Aceste aeronave, împreună cu militari din Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii, vor participa la misiuni de Poliție Aeriană Întărită (Enhanced Air Policing) sub comanda NATO. Această colaborare va dura aproximativ două luni.

Misiunile de poliție aeriană au scopul de a apăra și a asigura integritatea spațiului aerian al României.

Aceste operațiuni contribuie la îmbunătățirea capacității de reacție și descurajare, și la consolidarea interoperabilității între forțele aliate participante. Astfel, se dezvoltă capacitățile de cooperare și răspuns rapid în fața amenințărilor aeriene, întărind securitatea regională.

Rareș Mustață
Rareș Mustațăhttp://canal33.ro
Rareș Mustață este un tânăr student la jurnalism și în prezent lucrează pentru redacția televiziunii Canal 33. El este plin de pasiune pentru subiectele incitante și pline de adrenalina. Cu un ochi talentat pentru fotografie și filmare, el caută să surprindă și să împărtășească povestiri puternice și captivante.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments