23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternȘi-au reluat circulația „Trenurile Soarelui”

Și-au reluat circulația „Trenurile Soarelui”

CFR călători a trecut la ținuta de vară! De astăzi, 14 iunie s-a dat startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” 2024. Printre primii călători care au testat serviciile s-a numărat chiar ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu la control

Deși se spune despre el că nu ar fi mers niciodată cu trenul de când este în funcția de ministru al Transporturilor, astăzi Sorin Grindeanu a ținut morțiș să fie  prezent la lansarea „Trenurilor Soarelui” ediția 2024. Însoțit în această călătorie de soție și de fiica sa, Grindeanu i-a prezentat regulamentar „nașului” toate cele trei bilete.

 „Se poate mai repede, și în condiții decente!

După cum am promis, am călătorit cu trenul spre litoral. Mai sunt multe de făcut pentru transportul feroviar și sunt foarte conștient de necesitatea continuării investițiilor. Este doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privirile la serviciile de transport public. Vagonul în care am călătorit din InterCity-ul spre Constanța face parte din cele 6 vagoane modernizate recent de CFR Călători din fonduri proprii”, a scris ministrul transporturilor pe pagina proprie de socializare.

Acesta le-a povestit jurnaliștilor că în tinerețe nu prea obișnuia să plătească pentru biletele de tren.

„Erau acei ani după ‘90. Eu sunt din Caransebeș, săptămânal, mergeam la sfârșit de săptămână acasă la părinți, de la Timișoara, student fiind și era acea, hai să zic, haiducie de început de ani ‘90, în care nici nu știam foarte bine nici eu, nici colegii mei, dacă există casă de bilete. Lucrurile s-au schimbat și asta e foarte bine. Doar că atunci când plătești, e normal să ai și cerințe”, a spus Grindeanu, citat de clubferoviar.ro.

Ca printr-o minune, primul tren estival din acest an a ajuns la destinație întocmai și la timp.

„A ajuns la timp, în 2 ore și 7 minute. Dacă discutăm de CFR, ceea ce s-a întâmplat azi este o picătură într-un ocean, dar vom pune pe roate și acest transport, vom avea un transport verde. Încurajez transportul pe această rută, este una modernizată. Mi-aș dori să fie un lucru normal”, a mai declarat Grindeanu.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments