10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseȘi când lucrurile nu sunt ceea ce trebuie, ministrul Ligia Deca găsește...

Și când lucrurile nu sunt ceea ce trebuie, ministrul Ligia Deca găsește motive de bucurie mincinoasă

Numărul elevilor înscriși în programul „Masa sănătoasă”, instituit zilele trecute de către Guvern, va depăși anul acesta pragul a 400.000 de persoane.

Potrivit ministrului Ligia Deca, ar fi vorba despre 420.000 de elevi, ceea ce ar însemna o dublare a cifrei din 2023.

Inițial se vorbise însă despre un milion de copiii care ar fi putut beneficia de un asemenea program, dar în cele din urmă s-a decis ca doar circa 400 de școli să beneficieze de prevederile programului, din lipsă de fonduri.

Guvernul României a adoptat la data de 11 ianuari 2024 hotărârea inițiată de Ministerul Educației prin care instituie Programul Național „Masă sănătoasă” (PNMS).

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Programul Național „Masă sănătoasă” are ca scop sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului și adoptarea igienei muncii intelectuale la vârste și în contexte diferite.

În vederea asigurării continuității intervenției acordate prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, cele 450 de unități de învățământ preuniversitar beneficiare, aprobate prin HG nr. 999/2023, sunt incluse, de drept, în Programul Național „Masă sănătoasă” pentru anul calendaristic în curs.

Bugetul alocat pentru Programul Național „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1.139.400 de lei, în beneficiul preșcolarilor și elevilor din maximum 1.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat, așa cum este prevăzut în Ordonanța de urgență nr. 115/2023.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments