10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriSpalletti, votat cel mai bun antrenor în Serie A în sezonul trecut

Spalletti, votat cel mai bun antrenor în Serie A în sezonul trecut

Luciano Spalletti, care a condus-o pe Napoli la al treilea titlu de campioană a Italiei din istoria sa, a fost votat de colegii săi drept cel mai bun antrenor din Serie A în sezonul trecut.

Spalletti a câştigat premiul “”Panchina d’oro” pentru a doua oară în cariera sa, după ce a fost deja onorat la finalul sezonului 2004-2005, când a terminat pe locul patru în campionat cu Udinese.

Dintre cei 61 de antrenori din Serie A, Serie B şi Serie C consultaţi, 42 au votat în favoarea lui Spalletti, care i-a devansat pe Simone Inzaghi (Inter Milano/6 voturi) şi Stefano Pioli (AC Milan/3 voturi).

Sub conducerea lui Spalletti, Napoli a dominat sezonul 2022-23, lăsând Lazio, ocupanta locului secund, la 16 puncte.

Spalletti, în vârstă de 64 de ani, a plecat de la Napoli, şi, din august, el este antrenorul campioanei europene în exerciţiu, Italia, care, după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, s-a luptat pentru a obţine un loc la Euro 2024 din Germania.

Fostul internaţional italian Fabio Grosso a fost ales cel mai bun antrenor din Serie B pentru că a promovat-o pe Frosinone în prima ligă. El a părăsit clubul Lazio în iunie anul trecut şi a avut o scurtă experienţă în campionatul francez cu Olympique Lyon, care a durat mai puţin de două luni.

Olivia Cucoș
Olivia Cucoșhttp://canal33.ro
Jurnalist cu experienta in domeniul jurnalismului sportiv si reputatie consolidata ca redactor al postului Tv Moldova1, Televiziunea naţională moldovenească, prezentatoare şi coordonatoare al comunicării pentru Federaţia de Fotbal a Republicii Moldova şi ca reporter al Digi Sport, Olivia este realizatoarea si prezentatoarea emisiunii Sport al Canal 33 HD
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments