16.1 C
București
miercuri, 22 mai, 2024
Google search engine
StiriSUA și România, parteneriat strategic și în industria agricolă

SUA și România, parteneriat strategic și în industria agricolă

Cel mai prestigios eveniment din industria agricolă, desfășurat anual în luna septembrie în statul Dakota de Nord din Statele Unite ale Americii, a adus în centrul atenției cele mai recente inovații tehnologice în agricultură.

Radu Antohe, lector universitar la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din București, reprezentant al delegației României a declarat în cadrul emisiunii AGROEXPERT de la CANAL 33, moderată de Simona Man, că an de an, evenimentul înregistrează un real succes în rândul fermierilor americani, dar mai nou și în rândul fermierilor europeni.

Evenimentul a avut ca scop explorarea noilor tendințe și tehnologii propuse de americani pentru eficientizarea agriculturii la nivel mondial.

”Anual, participanții interacționează cu diverse companii din Statele Unite care expun tehnologii de ultimă oră, în special în ceea ce privește gestionarea inteligentă a irigațiilor, dat fiind că lipsa de apă este o problemă majoră în agricultură în zilele noastre. De asemenea, se expun și tehnologiile care sunt în prezent foarte căutate pentru a fi adoptate rapid de către statele din întreaga lume, în scopul eficientizării agriculturii. Toate acestea sunt însoțite de o utilizare sporită a energiei verzi și prietenoase cu mediul, în vederea asigurării securității alimentare și a surselor de apă dulce la nivel global”, a mai declarat Radu Antohe, expert pe politici agricole în cadrul emisiunii AGROEXPERT.

Timp de patru zile, Big Iron Farm Show și-a deschis porțile în West Fargo, statul Dakota de Nord din Statele Unite ale Americii, loc ce reprezintă anual un punct de întâlnire esențial pentru producătorii de utilaje agricole, furnizorii de tehnologie și experții din domeniul agricol, oferindu-le o platformă de schimb de idei și descoperiri de ultimă oră.

Specialistul pe politici agricole a mai declarat că scopul reprezentanților fermierilor România în SUA este să „diseminăm și să transmitem informațiile obținute în timpul acestui târg fermierilor din România, astfel încât să contribuim la o dezvoltare reciproc avantajoasă între companiile din Statele Unite și cele din România”.

De asemenea, Radu Antohe a mai spus că „producătorii de echipamente agricole aduc în America cele mai recente tehnologii, iar participanții au oportunitatea de a explora și testa cele mai inovatoare dispozitive și soluții”.

În baza parteneriat strategic dintre România și Statele Unite, avem datoria să continuăm să dezvoltăm programe, soluții și proiecte comune, în interes reciproc avantajos, pentru a exploata pe deplin aceste noi oportunități care se află în fața noastră. Realizarea acestui obiectiv depinde în întregime de noi și de abilitatea noastră de a fructifica aceste oportunități și de a susține dezvoltarea acestui sector foarte important al economiei naționale, și anume agricultura.

Simona Allice Man
Simona Allice Manhttp://canal33.ro
Licentiata in Inginerie Alimentara, Turism și Protecția Mediului, cu master in Administratie publica si doctorand in agronomie isi doreste sa atraga atentia asupra domeniului strategic cel mai putin promovat si dezbatut in presa: Agricultura. Cea care ne poate transforma in lideri ai Uniunii Europene daca facem alegerile corecte. Si se straduie sa provoace mediul de afaceri si administratia publica centrala si locala la colaborari pentru a reusi sa ne indreptam spre aceasta pozitie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments