De câte ori te-ai așezat cu o prietenă pentru a vorbi despre o relație: a ei, a ta sau chiar a altui cuplu? Sau poate te-ai bucurat de reality show-uri unde se presupune că scopul este să găsești marea dragoste. Pentru mulți dintre noi, dinamica relațiilor este absolut fascinantă.
„Fiecare relație este diferită și stabilirea unor reguli pentru modul în care oamenii își desfășoară viața amoroasă nu este adesea foarte utilă. Cu toate acestea, de multe ori merită să fim curioși și să ne punem la îndoială relațiile cu ceilalți oameni. „Având în vedere acest lucru, este de înțeles că vrem să citim și să urmărim conținut care reflectă propria noastră viață și poate ne ajută să înțelegem lucruri care uneori par foarte greu de înțeles.” Potrivit Susannei Abse, terapeut, există anumite mituri învechite care continuă să se repete și care rareori contribuie favorabil la dezvoltarea vieții noastre amoroase.
1. „Există o singură persoană pentru fiecare: sufletul tău pereche”
„Convingerea că există o singură persoană pentru tine nu este dovedită empiric și cu siguranță a fost infirmată de experiența majorității oamenilor.” „Cu toate acestea, ideea unui „suflet pereche” are poate ceva adevăr.” „Nu este vorba despre destin sau ceva mistic, ci despre oamenii care au sentimente puternice de a fi într-un fel puternic împletite cu alții. „Poate se datorează faptului că ambii parteneri au experimentat o pierdere timpurie sau ambii au griji sau îngrijorări similare cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat să fii aproape de cineva.
„Sentimentul acela de „înfrățire” este foarte des prezent ca parte a îndrăgostirii și poate te ajută să-ți dăruiești inima cuiva fără să fie prea înfricoșător.”
2. „Dacă nu simți de la început o scânteie, relația este condamnată”
„Oamenii dezvoltă relațiile în moduri diferite. „În unele cazuri, există un moment în care vezi persoana respectivă și te îndrăgostești imediat de ea și totul este foarte pasional și romantic.
„Alți oameni, poate pentru că sunt în general mai precauți, dezvoltă o relație sau o prietenie pe o perioadă lungă de timp. S-ar putea să se cunoască și să-și ia timpul necesar pentru a trece la o relație romantică. „Dar cred că pentru cei mai mulți oameni, acel sentiment de a te îndrăgosti este o experiență de legătură foarte importantă. „Poate ajuta la depășirea ezitării atunci când intrați într-o relație, deveniți intim sau vă angajați cu cineva, ceea ce poate fi înfricoșător.
Acea scânteie este ca un bonus împotriva unora dintre grijile pe care le avem cu toții în legătură cu îndrăgostitul și aruncatul într-o relație la început. „Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că nu numai fiecare persoană, ci și fiecare relație este diferită. Doar pentru că nu v-ați îndrăgostit în mod magic și pasional nu înseamnă că relația nu se va dezvolta și nu va crește.”

3. „Poți schimba ceva ce nu-ți place la partenerul tău”
„De obicei, acest lucru este sortit eșecului. „Șansele sunt ca atunci când încerci în mod activ să-ți schimbi partenerul, să întâlnești o rezistență considerabilă, care poate fi mai degrabă pasivă decât deschisă. „Cu toate acestea, relațiile apropiate ne schimbă și există multe lucruri pe care fiecare parte le poate învăța de la cealaltă în sfera emoțională, precum și în aspectele practice ale vieții de zi cu zi”.
4. „O relație bună ar trebui să fie ușoară”
„Ce noroc ești dacă așa stau lucrurile!„Cei mai mulți oameni găsesc relațiile atât frumoase, cât și dificile. „Aproape toate relațiile pe termen lung trec prin momente dificile, iar a face tot posibilul pentru a le trece împreună adâncește adesea legătura unui cuplu. „Acum, dacă ajungi adesea în relații în care te simți inconfortabil sau simți că totul s-a întâmplat prea repede și acum ți-ai dori să nu fi fost, amintește-ți pe viitor că ești o persoană care are nevoie de timp.
„Este posibil să ai tendința de a accepta lucruri pe care probabil nu le dorești, așa că învață despre tine și despre lucrurile cu care te simți confortabil. „Nu cred că există reguli stricte și rapide, dar cu siguranță nu-ți permite să te simți presat să faci lucruri pe care nu vrei să le faci.”
5. „Căsătoria sau copiii pot salva o relație”
„Planificarea unei nunți poate aduce unele cupluri mai aproape, dar poate fi și o sursă de mare stres. Căsătoria nu va salva o relație care este în dificultate. „Și același lucru se întâmplă cu ideea de a avea copii. „Este foarte plină de satisfacții pentru mulți oameni, dar toate dovezile indică faptul că nu ajută prea mult la satisfacția relației sau repararea ei. Trecerea de la doi la trei prezintă multe complicații și nevoile bebelușilor au deseori prioritate față de nevoile cuplului. „Dacă relația este puternică și cuplul are un mod de a face față dezamăgirilor și diferențelor de opinie, a fi părinte poate fi minunat.