14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseTAROM va primi un nou ajutor financiar din partea statului, de peste...

TAROM va primi un nou ajutor financiar din partea statului, de peste 95 de milioane de euro

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, va primi un ajutor financiar din partea statului român, în valoare de circa 95,3 milioane de euro.

Ajutorul financiar a fost aprobat de Comisia Europeană cu scopul de a restabili viabilitatea companiei pe termen lung, fără a afecta piața competițională. Din valoarea acestuia 49,53 milioane euro reprezintă ajutorul individual de salvare aprobat de Comisie în februarie 2020, la care se adaugă dobânzile aferente, iar aproximativ 45,77 milioane de euro sunt o injecție de capital.

Obiectivul ajutorului financiar este de a oferi conectivitate regională cetățenilor români și companiilor din România. Totodată, ajutorul financiar este unul echilibrat, în condițiile în care TAROM are o contribuție proprie semnificativă în planul de redresare, de aproximativ 77,66 milioane de euro.

Odată cu aprobarea ajutorului din partea Comisiei Europene, TAROM are undă verde pentru toate acțiunile incluse în planul de redresare și organizare depus, care se afla deja în companie aeriană de succes, aducând astfel foarte multe beneficii clienților pe care îi deservește.

Înnoirea flotei de aeronave, creșterea eficienței comerciale prin optimizarea rutelor de zbor și adaptarea politicilor comerciale, creșterea eficienței organizaționale, prin reorganizarea proceselor, reconfigurarea activităților de mentenanță a aeronavelor, digitalizarea companiei și restructurarea funcțiilor suport și optimizarea costurilor, prin îmbunătățirea utilizării resurselor sunt principalele direcțiiale planului de redresare.

Astfel, se dorește ca serviciile furnizate se vor moderniza și vor avea o abordare centrată pe client, concentrându-se pe obținerea de venituri suplimentare durabile.

Compania Națională de Transport Aerian TAROM împlinește în 2024 70 de ani de existență.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments