Mâine, 28 februarie, se votează în plenul Parlamentului moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu 2, intitulată „Premierul NORDIS trebuie să plece, românii s-au săturat de umilinţă”. Și tot mâine, printr-o pură coincidență, Toni Greblă va fi debarcat de la conducerea Autorității Electorale Permanente. Demiterea acestuia a fost cerută insistent de cei de la USR, ultima oară chiar în ziua în care AUR a depus moțiunea în Parlament. Și tot printr-o pură coincidență, liderii alianței aflate la putere au anunțat imediat că Toni Greblă va fi demis în aceeași zi în care se va vota moțiunea. Un simplu șir de coincidențe, desigur.

AUR și USR par a se juca de-a moțiunea în Parlament. Liderii celor două partide și-au adus acuze grele, fiecare parte susținând că cealaltă îi face pe plac premierului Marcel Ciolacu. Ca de obicei, adevărul pare a fi la mijloc.
Pentru a depune moțiunea, partidele considerate suveraniste – AUR, SOS România și POT – au strâns 154 de voturi. Pentru demiterea Guvernului este însă nevoie de cel puțin 233 de voturi, dintr-un total de 463 de parlamentari. Chiar dacă USR ar vota pentru demiterea actualului Guvern, tot ar mai trebui 18 voturi pentru ca moțiunea să treacă.
„Suntem deciși să discutăm cu fiecare parlamentar, și facem un apel la români să le ceară parlamentarilor lor să se prezinte la votul pentru moțiune și să voteze împotriva premierului Nordis. Știu că sunt nemulțumiți și în PSD și în PNL. Acum e un moment propice să fie alături de poporul român”, a spus cel care a avut ideea depunerii moțiunii, George Simion.
Acesta s-a declarat profund nemulțumit de faptul că cei de la USR nu vor vota pentru demiterea Guvernului Ciolacu 2.
„USR dacă nu va vota această moțiune, arată că stă și el în buzunarul lui Nordis. Să vedem motivul pentru care refuză liderii USR să semneze moțiunea… Să vedem odată pentru totdeauna unde este USR-ul în buzunarul lui Marcel Ciolacu, sau de partea celor care vrem să-l dăm jos pe Ciolacu?”, a mai spus Simion, citat de digi24.
În replică, cei de la USR, prin vocea lui Ionuț Moșteanu i-au adus aminte lui George Simion că el este cel care a primit voturi de la PSD la alegeri.
„Îl aud pe Simion care ne acuză pe noi că ținem în brațe cu Ciolacu. Dacă ar fi făcut pe sfert opoziție la PSD cât am făcut noi USR-ul la PSD și la Ciolacu, ar fi putut să comenteze. Dar, până una alta, Simion e cel care a primit voturi de la PSD în noiembrie”, a spus Moșteanu.
Acesta susține că inițiind moțiunea, Simion îl ajută de fapt pe Marcel Ciolacu. Dacă moțiunea nu trece, o altă încercare de a demite Guvernul Ciolacu 2 va putea fi inițiată în Parlament abia în luna septembrie.
Însă motivul oficial pentru care USR nu va vota moțiunea, invocat chiar de Elena Lasconi, ar fi că USR nu vrea să ducă țara în haos.
Totuși, așa ca o coincidență, în ziua depunerii moțiunii cei de la USR au cerut capul președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă. Și ca din întâmplare, în aceeași zi liderii coaliției aflate la putere au anunțat că șeful AEP va fi demis exact în ziua în care se va vota moțiunea.
Simple coincidențe, desigur.
Mâine, 28 februarie, vom afla cine a fost mai întâi, oul, sau găina, moțiunea, sau demiterea lui Toni Greblă.
Ar mai trebui totuși menționat că lui Toni Greblă i se trage și de la o fotografie în care apare alături de apropiați ai lui Călin Georgescu la o „petrecere” de Ignat, chiar în curtea în care se află casa în care locuiește Georgescu în prezent . La același eveniment a participat și George Simion.
La fel de important, cei de la USR au cerut până acum demiterea lui Toni Greblă de cinci ori în cei doi ani de mandat ai acestuia la conducerea AEP.
Locul acestuia va fi preluat temporar de unul dintre cei doi vicepreședinți ai AEP, Zsombor Vajda, provenit din rândurile UDMR, ceea ce ar garanta oarecum o neutralitate politică a instituției, nu-i așa?