9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseTraian Băsescu se retrage din politică în această primăvară!

Traian Băsescu se retrage din politică în această primăvară!

Cariera politică a lui Traian Băsescu se apropie cu pași repezi de final. Fostul președinte al României între 2004 și 2014, dar și fost ministru al Transporturilor sau primar general al Capitalei, nu va mai candida la următoarele alegeri europarlamentare, cele prevăzute a se desfășura între 7 și 9 iunie în întreaga Uniune Europeană.

Anunțul legat de faptul că o nouă candidatură a lui Traian Băsescu pe listele Partidului Mișcarea Populară nu se va mai regăsi în vara acestui an a venit chiar din partea președintelui formațiunii, Eugen Tomac. Acesta a precizat pentru g4media.ro„domnul președinte nu se implică în activitatea noastră de mai mulți ani și nu va mai candida”.

În prezent, fostul șef al statului a ajuns la 72 de ani și nu se mai bucură de anumite privilegii ale fostei sale funcții, întrucât în martie 2022 Curtea Supremă a decis definitiv că există suficiente probe care să divedească că ar fi fost colaborator al fostei Securități.

Ca atare, Traian Băsescu și-a pierdut dreptul de a folosi gratuit o locuință de protocol, de a beneficia de servicii de pază și protocol, inclusiv automobil de serviciu, retrăgându-i-se și dreptul de a primi lunar o indemnizație de 75% din salariul președintelui în exercițiu al statului.

După luna iunie el va beneficia însă de pensia primită din partea statului român, dar și de pensia de fost europarlamentar, una care cel mai probabil se va ridica la peste 2.500 de euro, lunar.

Pe de altă parte, Traian Băsescu se află internat la finele lunii februarie în Spitalul Militar, din cauza unei puternice viroze pulmonare, dar situația e sub control.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments