23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personalaUn Alt Sine se întoarce - Sezonul 2 – Din 11 iulie

Un Alt Sine se întoarce – Sezonul 2 – Din 11 iulie

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la serialul Un Alt Sine simt instant bucurie, curiozitate și entuziasm. Primul sezon l-am savurat cu nesaț într-o singură zi! Dincolo de trăirile și conștientizările pe care le-am avut rezonând cu anumite secvențe și situații din film, am simțit și o mare bucurie că metoda constelațiilor familiale este prezentată atât de simplu și frumos către publicul larg.

Eu am participat pentru prima dată la un workshop de constelații familiale în anul 2017, iar experiența a fost profund transformatoare și dincolo de orice cuvinte, depășind barierele mentale pe care le aveam la acel moment. Și, evident, de atunci i-am rămas fidelă și particip constant la astfel de întâlniri vindecătoare. Din acest motiv mă bucură mult că metodele care ne ajută să fim bine cu noi și să eliberăm poverile duse în spate generații întregi, eliberând astfel și întregul neam, sunt aduse în atenția oamenilor în forme ușor de înțeles.

Dă-ţi voie să fii surprins de ceea ce găşesti în locurile unde mintea, aşa cum o cunoaştem noi, poate deveni o extensie înţeleaptă a sufletului, şi nu regizorul vieții tale.” spunea Bert Hellinger

Pentru că, într-adevăr, constelații familiale sunt de simțit, nu de înțeles!

„Atunci când familia este ”adusă” în ordinea naturală, individul poate lăsă în urmă tot ceea ce în timp a resimţit ca o „legătură de sânge” care îl bloca. Doar atunci când conexiunea la familie este recunoscută cu adevărat, şi responsabilitatea persoanei văzuta în mod clar, iar apoi distribuită, se poate ajunge la eliberarea individuală. Atunci individul se poate întoarce la treburile sale personale, fără nimic din trecut, care să-l tragă în jos în jos sau să-l exploateze inconștient.” Bert Hellinger

Bert Hellinger spunea că metoda Constelațiilor Familiale ne permite să scoatem la suprafață dinamicile ascunse ale sistemului familial și că la baza armoniei și echilibrului întregului sistem stau 3 legi, pe care le-a descoperit în practica lui și pe care le-a denumit legile iubirii:

1.     Legea apartenenței/ excluderii

Membrii unei familii au un drept egal de a aparţine acelui sistem familial, indiferent de alegerile pe care le-au făcut pe parcursul vieții lor.

2.     Legea ordinii și a ierarhiei

Membrii unui sistem se supun unei ierarhii. În cazul familiei – ierarhiei timpului- cei care au fost înainte în sistem au prioritate în faţa celor care au venit după.

3.     Legea echilibrului

Familia trebuie să fie în echilibru între a da şi a primi. Orice nedreptate comisă de un membru al unui sistem va fi echilibrată de un membru ulterior.

Uneori, când simțim că lucrurile nu se leagă în viață noastră este foarte probabil și posibil ca acest blocaj să își aibă rădăcina într-o încurcătură din familia noastră, în care suntem prinși în mod inconștient.

Iar cele 3 prietene, protagonistele serialulului Un Alt Sine, ne arată acest lucru și ne permit să pătrundem în spațiul familiei lor, grație constelațiilor, și să descoperim atât de multe despre complexitatea sufletului, a fidelitatilor, a modului în care ducem mai departe suferințe, nedreptăți, dezechilibre și altele din sistemul nostru familial și cum acestea se manifestă în viața noastră sub diferite forme – boli, relații disfuncționale, etc.

Deși nu se menționează explicit în sezonul 1 despre metoda constelațiilor, principiile constelațiilor și modalitatea de lucru sunt aceleași ca în serial, iar formatorii și constelatorii formați în metoda constelațiilor au confirmat acest lucru.

Un alt sine – sezonul 1 – este probabil unul dintre cele mai urmărite și îndrăgite seriale de pe Netflix. De aceea, mare a fost bucuria când am aflat că așteptarea a luat sfârșit și Un Alt Sine Sezonul 2 se lansează pe 11 iulie!

Dacă nu ați văzut încă Sezonul 1, vă recomand cu mare drag să îl vedeți, pentru că imediat apare și Sezonul 2!

Vizionare plăcută și constientizări profunde și transformatoare!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments