18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternUn bărbat de 95 de ani a absolvit universitatea

Un bărbat de 95 de ani a absolvit universitatea

Un bărbat în vârstă de 95 de ani a devenit absolventul cel mai în vârstă al unei universități și ia în considerare începerea unui alt curs.

Psihiatrul pensionar David Marjot a absolvit Universitatea Kingston cu o diplomă de master în Filosofie Modernă Europeană.

El a finalizat studiile sale recente la 72 de ani după ce s-a calificat inițial ca medic, potrivit BBC.

Dr. Marjot, din Weybridge, Surrey, ia în calcul acum obținerea unui doctorat în regim cu jumătate de normă, ceea ce ar putea să dureze până la vârsta de 102 de ani pentru a finaliza. El a declarat că diploma sa a fost “munca grea” deoarece “memoria mea nu mai este ce a fost cândva”.

Oferind sfaturi celor care iau în considerare reîntoarcerea în educație după decenii, el a spus: “Este o mică aventură, dar cel mai important este dacă ești interesat, atunci du-te pentru asta.

“Am avut noroc să am profesori de calitate mondială și a fost o experiență foarte pozitivă.

“Cred că este important să te provoci mereu pe tine însuți, chiar și pe măsură ce îmbătrânești.” Dr. Marjot, ale cărui soție a decedat după 65 de ani de căsătorie, a spus că cursul de masterat a fost important pentru a-și menține mintea ocupată.

Profesoara Stella Sandford, care l-a predat pe Dr. Marjot și a fost supervizorul său de disertație, a spus: “David a venit la Kingston având deja o carieră ilustră și a adus cu el o bogăție de cunoștințe și experiență în discuțiile din clasă.

“Știm că diversitatea în sala de clasă duce la discuții mai bogate și mai interesante, și nu trebuie să uităm că aceasta include și diversitatea generatională.”

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments