18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseUn nou Marș pentru Aer Curat e anunțat sâmbătă, la Corbeanca

Un nou Marș pentru Aer Curat e anunțat sâmbătă, la Corbeanca

Arderile ilegale de deșeuri au făcut ca în ultima vreme aerul să devină irespirabil în zona Corbeanca și a împrejurimilor, fapt care i-a scos în stradă pe locuitorii zonei.

Ei spun că de partea lor stau mărturie datele senzorilor de monitorizare, motiv pentru care sute de locuitori din Corbeanca au militat sâmbătă, 23 martie, alături de vecini veniți din Balotești, Mogoșoaia și Buftea, într-un marș antipoluare fără precedent pentru comunitățile din Ilfov.

La mai bine de o săptămână de la primul Marș pentru Aer Curat, Păduri, Sănătate și Viitor, arderile ilegale de deșeuri au continuat în localitățile din jurul Bucureștiului. Senzorii de monitorizare s-au înroșit iarăși la extrema alarmantă, iar mirosul înecăcios a fost simțit mai multe seri de-a rândul.

În aceste condiții, locuitorii zonei au decis că nu pot sta cu mâinile în sân și vor repeta marșul de protest sâmbătă, 6 aprilie.

Ca atare, sâmbătă, 6 aprilie 2024, de la ora 11.00 va avea loc un al doilea Marș pentru Aer Curat, Păduri, Sănătate și Viitor, cu punct de plecare din Parcul Corbeanca (strada Ogorului, comuna Corbeanca, https://maps.app.goo.gl/QHteF3jT5FG5vksR6).

Și de data aceasta li se va cere autorităților naționale, județene și locale măsuri imediate pentru îmbunătățirea calității aerului și crearea Centurii Verzi București – Ilfov.  

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments