14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriSportVictorie categorică a naționalei de handbal feminin a României contra Bosniei-Herțegovina

Victorie categorică a naționalei de handbal feminin a României contra Bosniei-Herțegovina

Echipa națională feminină de handbal a României a obținut o victorie impresionantă în deplasare împotriva echipei naționale a Bosniei și Herțegovina, într-un meci din penultima etapă a grupei preliminare a Campionatului European din 2024. Scorul final a fost 37-16 (17-8), consolidând poziția tricolorilor în fruntea clasamentului și asigurându-și deja calificarea la turneul final.

Principalele marcatoare ale meciului au fost Isic, cu 4 goluri pentru Bosnia, și Ostase, cu 7 goluri, Bazaliu cu 6 și Moroianu cu 5 pentru echipa României.

În alt meci din aceeași etapă, Grecia a întâlnit Croația, iar scorul final a fost de 13-24.

România a dominat și în primele etape, învingând Bosnia (49-18), Grecia (32-20) și Croația (26-24 și 25-23), acumulând 10 puncte și ocupând locul de frunte în clasament, urmată de Croația cu 6 puncte, Grecia cu 4 și Bosnia cu 0.

Calificarea directă a fost asigurată de tricolore încă din etapa precedentă.

Ultima etapă, programată duminică, va include meciurile dintre România și Grecia, respectiv Croația și Bosnia.

Ediția din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe participante și va fi găzduită de Austria, Ungaria și Elveția în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie.

Primele două echipe clasate în grupele preliminare, împreună cu alte patru echipe de pe locul 3, se vor califica la turneul final, unde și-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda și Franța.

În ultimele două ediții ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, în timp ce în 2018 se afla pe locul 4. Cea mai bună performanță a tricolorilor a fost medalia de bronz din 2010.

Norvegia este deținătoarea trofeului.

Olivia Cucoș
Olivia Cucoșhttp://canal33.ro
Jurnalist cu experienta in domeniul jurnalismului sportiv si reputatie consolidata ca redactor al postului Tv Moldova1, Televiziunea naţională moldovenească, prezentatoare şi coordonatoare al comunicării pentru Federaţia de Fotbal a Republicii Moldova şi ca reporter al Digi Sport, Olivia este realizatoarea si prezentatoarea emisiunii Sport al Canal 33 HD
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments