26 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personala3 motive pentru care nu te bucuri de viață

3 motive pentru care nu te bucuri de viață

“Îmi doresc să mă schimb, fac demersuri, dar nu văd niciun rezultat…în cei peste 25 de ani de experiență pe care îi am în lucrul cu oamenii am auzit de multe ori această frază.” Claudia Jimeno, specialist în dezvoltare personală și creștere spirituală.

Îmi place să vorbesc cu oamenii și să le ascult poveștile. Iar la cursurile de dezvoltare personală, feminitate, la meditații ghidate, constelații sau alte workshopuri la care am participat, se creează o atmosfera specială, un spațiu de deschidere și conținere în care cei prezenți se lasă pur și simplu să fie; să își trăiască emoțiile, nefericirile, suferințele, furiile. Povestesc mai mult despre “emoțiile negative” căci ele sunt cele care ne conduc spre drumul eliberării și ne “forțează” să facem o schimbare și să căutăm un spațiu în care să ne simțim în siguranță pentru a le elibera și pentru a ne elibera, de fapt, de ceea ce simțim că ne blochează, ne ține în loc pentru a fi mai fericiți la un moment dat.

Și, de-a lungul anilor, am auzit de atât de multe ori – “Nu resușesc să fiu fericit/a! Fac ce fac și ajung în același punct!”

De aceea, într-o după-amiază la cafea am întrebat-o pe Claudia Jimeno – De ce oamenii sunt nefericiți? Sunt oameni care chiar vor se se schimbe, fac demersuri și pare că nimic nu se întâmplă și nu se schimbă în viața lor. Sau se schimbă prea puțin! Din experiență ta, ce ne blochează să avem rezultatele dorite?

De ce nu apar rezultatelele, deși se fac demersuri în această direcție? Ce este greșit?

Împărtășesc și cu voi răspunsul ei și cele 3 motive principale pentru care oamenii nu reușesc să se bucure de viața lor.

“Îmi doresc să mă schimb, fac demersuri, dar nu văd niciun rezultat…în cei peste 25 de ani de experiență pe care îi am în lucrul cu oamenii am auzit de multe ori această frază.

Și, de cele mai multe ori această observație sau “constatare” vine însoțită de emoții precum tristețe, deznădejede, nervi, revoltă, frustrare, sentimente de neputință, “nu sunt în stare”, etc.”

Din experiența mea o să va împărtășesc principalele 3 motive pentru care oamenii afirmă “fac demersuri, dar nu văd rezultate…”

1.    Atașarea și fixarea pe rezultatul final!

De multe ori se întâmplă să fim atât de atașați de rezultatul pe care ni-l dorim, încât nu mai putem vedea pașii pe care îi facem și rezultatele intermediare pe care le obținem pe parcurs. O schimbare nu se întâmplă instant, de multe ori, și este necesar să acceptăm că orice schimbare presupune un proces cu mai mulți pași pentru ca, în final, să atingem și rezultatul final pe care ni-l dorim.

O atitudine de recunoștință și bucurie pentru fiecare demers pe care îl facem și pentru fiecare schimbare, cât de mică, în direcția dorită, ne va ajuta să ne bucurăm de procesul în sine și să ne creștem încrederea în noi și în puterea noastră interioară.

2.    Așteptările nerealiste

Cel de-al 2-lea motiv sunt așteptările nerealiste. Uneori decidem să facem o schimbare în viața noastră atunci când “nu mai putem duce” realitatea pe care o trăim și ne dorim atât de mult să se termine încât am face orice, rapid, să se schimbe situația și emoțiile trăite.

Și începem acest proces al schimbării cu așteptări precum – “în 10 ședințe scap de problema”, “x curățări energetice mă fac să nu mai simt tristețea sau orice altă emoție negativă”, “îmi dau 3 săptămâni să rezolv problema x”.

În realitate, nu știe nimeni cu exactitate cât o să dureze procesul schimbării și în cât timp poți atinge rezultatul dorit. Suntem unici, fiecare are ritmul său și până nu începem prin a vedea care este rădăcina problemei și până când aceea nu este vindecată, nu putem să vorbim despre “un termen de vindecare”.

3.    Atitudinea față de schimbare și de instrumentele de dezvoltare personală folosite

Cel de-al 3-lea motiv pentru care oamenii afirmă “fac demersuri, dar nu văd rezultate…” este atiudinea față de schimbare și instrumentele folosite.

De multe ori oamenii îi dau putere instrumentului folosit și cred că acesta îi vindecă. Fie că vorbim despre terapie clasică, despre dezvoltare personală, meditații ghidate, constelații familiale sau orice altă abordare în direcția vindecării, NU instrumentul este cel care produce vindecarea, ci modul în care fiecare în parte îl folosim.

Noi suntem cei care folosim un instrument cu intenția de a ne ajuta să ne vindecăm, ci nu invers. O meditație fără o intenție clară și o deschidere spre vindecare va rămâne doar o meditație și poate avea efecte pe termen scurt, însă nu ajută la vindecarea profundă care determină schimbări reale.

Pentru a ne bucura de schimbări în viață noastră este necesar să ne schimbăm atitudinea față de noi și viața noastră, pentru ca mai apoi să ne putem schimba la nivel de emoții, de gânduri, de comportamente.

Cred că, noi, ca indivizi avem o singură problema: nu știm să ne ascultăm!

Nu știm să ne uităm în interiorul nostru să vedem ce avem acolo, ce ne place, ce nu ne place, cum ne creăm bucurie și cum ne alimentăm tristețea.”

Claudia Jimeno, specialist în dezvoltare personală și creștere spirituală

Pe tine care dintre cele 3 motive te împiedică să te bucuri de viața ta în acest moment?

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments