14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Diverse395 de cazuri de consum fraudulos în rețea, în primul trimestru al...

395 de cazuri de consum fraudulos în rețea, în primul trimestru al anului

395 de cazuri de consum fraudulos identificate în primele trei luni ale anului intr-o singura retea de distributie regionala. Inspecția energetică, structură specializată din cadrul acestei retele, a identificat în primul trimestru din 2024 un număr de 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 194 la rețeaua de energie electrică.

Cantitatea de energie sustrasă în cele 395 de cazuri descoperite anul acesta în rețeaua Delgaz Grid se ridică la circa 5,9 milioane kWh, cu o valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Anul trecut, au fost înregistrate 1.509 de cazuri de consum fraudulos, în creștere față de anii precedenți, 906 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 603 la energie electrică. Cantitatea de energie sustrasă se ridică la circa 24 de milioane de kWh, cu o valoare de peste 11,7 milioane de lei.

Aceleași surse precizează că la nivelul anului 2023 s-a înregistrat cu 40% mai multe cazuri de consum fraudulos, față de anul precedent.

Specialistii recomandă clienților următoarele măsuri de prevenție:

NU lăsați persoane neautorizate să intervină la contoarele de energie sau gaze naturale!

NU acceptați soluții de interceptare a conductelor de gaze naturale sau cablurilor de energie venite din partea unor persoane care vă oferă posibilitatea unor consumuri contorizate mai mici!

NU acceptați folosirea unor materiale care nu sunt dedicate instalațiilor de energie electrică sau gaze naturale (ex. izolație cabluri cu bandă scotch, coliere de sârmă la instalația de gaz etc.)!

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments