22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personala8 Motive secrete pentru care se ceartă femeile cu partenerul de cuplu

8 Motive secrete pentru care se ceartă femeile cu partenerul de cuplu

Comunicarea este cheia unei relații armonioase! Nu o spun eu, ci specialiștii in dezvoltare personală și în relații de cuplu și comunicare relațională.

Indiferent de tipul de relație la care ne referim – relația de cuplu, relația adult-copil, relațiile profesionale, etc – comunicarea este cea care ne ajută să împărtășim ce simțim, ce gândim, ce ne dorim, dar și să îi ascultăm pe ceilalți. Doar așa putem pătrunde în universul celorlalți, care este total diferit universul nostru și să îi lăsăm și pe ei să descopere lucruri despre noi.

Însă, în relația de cuplu posibilitatea de a se isca certuri este mai mare pentru că ne apăsăm pe cele mai dureroase „butoane”. Fiind oglinzi, vedem în celălalt exact ce nu acceptăm la noi și ne enervează la el/ea. Și, dacă nu avem o bună ascultare de sine și o comunicare relațională, putem să ajungem să ne contrazicem foarte ușor.

Dr John Gray a menționat în cartea sa – “Bărbații sunt de pe Marte și femeile sunt de pe Venus”- mai multe motive secrete pentru care se ceartă bărbații, dar și femeile.

Dr John Gray este autorul celor mai vândute cărţi despre relaţii din întreaga lume, cărţile sale fiind traduse în peste 45 de limbi străine și vândute în peste 50 de milioane de exemplare.

Dr John Gray este autorul cărții „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, „una dintre primele 10 cărţi care au influenţat lumea în ultimii 25 de ani”.

Și în acest articol am ales pentru voi 8 motive secrete pentru care se ceartă femeile, dar pe care nu le verbalizează, de cele mai multe ori.

Așadar, conform Dr John Gray în cartea să “Bărbații sunt de pe Marte și femeile sunt de pe Venus”, cele 8 motive secrete pentru care se ceartă femeile sunt:

“Nu-mi place când el minimizează importanța sentimentelor și dorințelor mele. Mă simt dată la o parte și neimportantă.”

“Nu-mi place când uită să facă ce-i cer și apoi par pisăloagă. Am impresia că-i cerșesc ajutorul.”

“Nu-mi place când mă acuză că sunt indispusă. Mi se pare că îmi cere să fiu perfectă pentru a fi iubită. Nu sunt perfectă.”

“Nu-mi place când el ridică vocea sau începe să enumere de ce are dreptate. Mă face să mă simt că sunt în culpă și că lui nu-i pasă de punctul meu de vedere.”

“Nu-mi place atitudinea lui când îi pun întrebări legate de deciziile pe care le avem de luat. Simt că sunt o povară sau că îi consum timpul.”

“Nu-mi place când el nu răspunde la întrebările sau comentariile mele. Mă face să simt că n-aș exista.”

“Nu-mi place când îmi explică de ce n-ar trebui să mă simt jignită, îngrijorată, furioasă sau altcumva. Mă simt desființată sau nesusținută.”

“Nu-mi place când el vrea să fiu mai detașată. Mă face să simt că este o greșeală sau o slăbiciune să ai sentimente.”

Vă recunoasteți?

Află și 8 motive secrete pentru care se ceartă bărbații cu partenera de cuplu

Bărbați versus Femei

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments